fbpx

Какви са шансовете ви за прием в университети в Копенхаген, Дания или как да ги увеличите, за да успеете?

прием за университети в Копенхаген

Не се предоверявайте, за да не сбъркате!  

За да сте сигурни, че работите с агенция (и конкретен служител в нея), която е добре запозната с проблемите, които ви предстоят за разрешаване по време на вашето кандидатстване и следване в Копенхаген или където и да е в Дания, им задайте следните три въпроса. Ако отговорите им не са задоволителни, трябва да знаете, че поставяте бъдещето си на карта и цялата тежест ще падне върху вас през годината!

  1. Как работи системата за регистрация на датските университети – теоретично и практически?
  2. Какви са шансовете ви за прием в Дания в някои университети и специалности?
  3. Как да избера най-подходящия университет и специалност? Къде шансовете ми за прием в Дания са най-високи?

прием за университети в Копенхаген

Как работи системата за регистрация за датските универсиети – теоретично и практически?

Документите се подават по електронен път в сайта optagelse.dk от 1.02 до 15.03 (1.03 за магистратури в друг сайт). По закон, всеки университет е задължен да обяви резултата от приема на кандидатите на 30 юли. Често някои университети обявяват резултатите по-рано. Преди 30 юли можете да бъдете приети само на първото си желание! (Освен ако 1 и 2 желание не са в един университет.)

През последните години почти всички университети запълват своите курсове със студенти, които са заявили съответната специалност като първо желание. Обикновено, кандидатите не биват викани на интервюта за заявените специалности след второто.

Какви са шансовете за прием в Дания в някои университети и специалности?

Има университети и специалности, които получават заявления от огромен брой студенти и шансовете за прием там са сравнително по-малки. Трябва да си зададете следния въпрос:

Какво е по-важно за мен: Да бъда приет определена специалност в конкретен университет или да бъда приет тази специалност, макар и в някой друг университет?

“Напълно съм уверен, че английският ми е перфектен. Сигурен съм, че съм отличен кандидат и кандидатурата ми ще успее в голяма конкуренция!” или “Не съм чак толкова сигурен дали ще бъда избран, ако конкуренцията е голяма и бих предпочел да я избегна, ако има такава възможност.”

прием за университети в Копенхаген

Ето как ще ви помогнем ние за вашия прием в Копенхаген, Олборг, Орхус и където и да е другаде в Дания:

Благодарение на годините ни в Дания съставихме таблица с всички AP и BA програми и нивото на конкуренция. Ако конкуренцията е изключително висока (5), това означава, че тази специалнст получава голям брой кандидати. Обратно, ако е ниска (1-2), от нея се интересуват доста по-малко студенти. В таблицата ще намерите кои университети провеждат интервю. В случаите, когато университетите няма да проведат интервюта, студентите се приемат на базата на мотивационното писмо, на оценките от гимназията, както и на допълнителни квалификации (сертификати от курсове, практика и т.н.), представени от кандидатите. Последно, списъкът показва, кои кампуси са в състояние да помогнат от части с настаняването.

Вашите шансове за прием във всички специалности с висока конкуренция (4 или 5) са напълно реални. Ако наистина искате да учите тази специалност в този конкретен университет, то не се притеснявайте да поставите избора си като първо желание! Разбира се, ако вярвате в себе си или не ви интересува нищо друго, ние стискаме палци и подкрепяме избора ви с две ръце. И обратното, ако искате да сте сигурни, че ще бъдете приети, винаги можете да изберете специалност на първо желание с по-малка конкуренция.

прием за университети в Копенхаген

Как да изберете най-подходящия университет и специалност? Къде шансовете ви за прием са най-високи?

Ако е възможно, винаги изберете няколко специалности в един универсиетет. Възможно е да изберете същата специалност, но в друг факултет в друг град. В този случай, всички желания ще имат висок шанс на успех. Или изберете друга (2-ра) напълно различна специалност в същия университет, а в мотивационното си писмо обяснете защо сте избрали да я посочите като втори приоритет.

Изберете своята специалност и университет според стратегията ви за успех. Ако предпочитате сигурност и искате да увеличите шансовете си за прием, по-добре изберете университет и специалност с по-ниска конкуренция.

Информацията, която имаме е базирана на приемите през последните 10 години. Това обаче в никакъв случай не означава, че вие няма да бъдете приети в университет с висока конкуренция. Ние държим да ви дадем пълна информация, за да можете да направите информиран избор.

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This