fbpx

Студентски стаж в чужбина, Дания, България – с нас е лесно!

студентски стаж в чужбина

Студентски стаж в чужбина  

Предимството на датското образование е практическата насоченост, чиято цел е да ви подготви максимално за истинската работна среда. Да ви постави в реални ситуации от професионалния процес, за да започнете да се развивате като професионалисти още по време на обучението си. Затова и огромна част част от програмите в Дания включват задължителен  стаж в някоя от датските или чужди компании. Това е ценен опит за студентите, тест за техните способности и знания, както и възможност за постоянен договор за работа след приключване на стажа. Затова ние, от Danbul Study, ви съветваме да потърсите стажантско място още преди старта на вашето  висше образование, ние ще ви дадем насоки! 

Кога ще се случи вашия студентски стаж?


Стажът се провежда по различно време за всяка учебна програма. Обикновено това е по време на втората година от образованието ви в чужбина. Времетраенето на AP програмите е 2 години и половина, през които студентите прекарват един семестър в задължителен стаж, можете да попаднете в една от най-успешните фирми в Дания или в друга държава в чужбина – това може да бъде и България. След приключване на AP програма, можете да продължите с Top-up бакалавърска програма, с продължителност 1,5 години. Всяка Top up програма също включва стаж в компания. Ако решите да продължите образованието си и запишете магистратура, там ви очаква още един стаж в компания по ваш избор.

студентски стаж в чужбина

Как да си намерим студентски стаж в чужбина?

Намирането на желания студентски стаж е голям проблем за студентите както в чужбина, така и в Дания. Може би вече сте се убедили в това, ако сте започнали търсенето! Обикновено процесът протича доста хаотично поради липса на структурирана информация и насоки, които да ви доближат до студентската позиция в компаниите, които сте определили! За съжаление, университетът ви обикновено ще ви остави напълно самостоятелно да се погрижите за стажа си и помощта от тяхна страна ще е почти нулева. За съжаление, можете да очаквате голям брой отрицателни отговори или дори никакви отговори на имейлите, които ще адресирате до стотици компании…

Тъй като ние сме били в тази ситуация и то не веднъж, разбираме отлично проблема ви. Ние можем да ви помогнем да привлечете вниманието на водещи компании, като се представите в най-добрата светлина. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание е постоянната работа над проекти, които допълват всичко, което учите в университета. Знанията и уменията, които ще придобиете по време на лекциите отговарят едва на 40-50% от тези, които трябва да притежавате, за да сте конкурентноспособни на пазара на труда!

студентски стаж в чужбина

Нашият опит за осигуряване на студентски стажове в чужбина е солиден, тъй като ние самите сме минали през процеса няколко пъти, но също така сме консултирали доста от заминалите благодарение на нас студенти в Дания за техните стажове!

  1. Как да определите компаниите, в които да кандидатствате?
  2. Кога трябва да започнете процеса?
  3. Как да напишете атрактивно мотивационно писмо?
  4. Как да изградите нужното портфолио?
  5. Каква стратегия да използвате, за да получите покана за интервю?
  6. Как да бетонирате мястото си по време на самото интервю?!

Допълнително, ако търсите стаж в сферата на маркетинга, програмирането или дизайна, ние постоянно имаме проекти, в които ще имате възможността да се включите с иновативни идеи и да приложите наученото от вас на практика. Това ще ви даде шанс да натрупате проекти за портфолиото си! Понякога може да ви предложим и стажантска позиция, стига в дадения момент да имаме нужда от уменията, които можете да предложите.

Обикновено, ние сме гъвкави, което би ви позволило да карате стажа си както в България, така и в Дания, ако предпочитате да запазите почасовата си студентска работа. Свържете се с нас, за да разберете повече за стъпките, които трябва да направите, за да намерите своя студентски стаж в Дания, България или другаде в чужбина.

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This