fbpx

Студентски стаж в чужбина, Дания, България – с нас е лесно!

studentski staj student internship

Студентски стаж в чужбина  

Предимството на датското образование е практическата насоченост, чиято цел е да ви подготви максимално за истинската работна среда. Да ви постави в реални ситуации от професионалния процес, за да започнете да се развивате като професионалисти още по време на обучението си. Затова и огромна част част от програмите в Дания включват задължителен  стаж в някоя от датските или чужди компании. Това е ценен опит за студентите, тест за техните способности и знания, както и възможност за постоянен договор за работа след приключване на стажа. Затова ние, от Danbul Study, ви съветваме да потърсите стажантско място още преди старта на вашето  висше образование! 

Кога ще се случи вашия студентски стаж?


Стажът се провежда по различно време за всяка учебна програма. Обикновено това е по време на втората година от образованието ви в чужбина. Времетраенето на AP програмите е 2 години и половина, през които студентите прекарват един семестър в задължителен стаж, можете да попаднете в една от най-успешните фирми в Дания или в друга държава в чужбина – това може да бъде и България. След приключване на AP програма, можете да продължите с Top-up бакалавърска програма, с продължителност 1,5 години. Всяка Top up програма също включва стаж в компания. Ако решите да продължите образованието си и запишете магистратура, там ви очаква още един стаж в компания по ваш избор.

studentski staj student internship

Колко време отнема намерането на студентски стаж в чужбина?

Намирането на желания студентски стаж е голям проблем за студентите както в чужбина, така и в Дания. Може би вече сте се убедили в това, ако сте започнали търсенето! Обикновено процесът протича доста хаотично поради липса на структурирана информация и насоки, които да ви доближат до студентската позиция в компаниите, които сте определили! За съжаление, университетът ви обикновено ще ви остави напълно самостоятелно да се погрижите за стажа си и помощта от тяхна страна ще е почти нулева. За съжаление, можете да очаквате голям брой отрицателни отговори или дори никакви отговори на имейлите, които ще адресирате до стотици компании…

Тъй като ние сме били в тази ситуация и то не веднъж, разбираме отлично проблема ви. Още по-хубавото е обаче, че имаме решение за него!

studentski staj student internship

Малага!

Ще ви помогнем с целия процес по намирането на стажа ви, ако имате желание да го прекарате в Испания и по-конкретно в международна компания, базирана в слънчева Малага! Ще получите възможността не само да развиете уменията във вашата професионална сфера, но същевременно с това ще се потопите в една друга нова култура, създавайки нови приятелства и професионални контакти!

Ако се питате дали ще се намери стаж от вашата сфера на образование, не се притеснявайте! Връзките, с които разполагаме са с широк спектър, които гарантират ТОП испански компании от всяка една индустрия! Процесът преминава през една или няколко консултации, за да бъдат установени желанията, интересите и нивото ви на компетентност. Според всички тези фактори, ще ви бъдат предложени един или повече варианта за стажове в Малага.

studentski staj v chujbina internship

Процес

Някои от стажовете в Малага могат да бъдат платени!  За да се класирате за такъв тип стаж, обикновено ще трябва да можете да се похвалите с повече от базови умения и опит. Също така, компаниите, които ще бъдат готови да ви плащат за времето прекарано в редиците им, ще очакват максимално дълъг престой при тях!

От друга страна, ако сте готови просто да се учите и попивате всичко, до което се докоснете, то при неплатените стажове изискванията са доста по-занижени. Това означава както по-кратки периоди на стажуване, така и просто огромно желание, а не допълнителен опит и квалификации. Съществуват и възможности за стипендии в размер на 640 евро на месец, с които да покриете една не малка част от разходите си в Малага! И ние ще ви помогнем да ги получите!

 1. Подготовка – ще ви помогнем да създадете оригинално CV и Linkedin профил, който ще бъде вашата визитка преди интервютата, които също ще ви предстоят!
 2. Намиране на подходяща компания – след като вече знаем какво търсите и какво можете да предложите, ще обсъдим всичко това с потенциални компании в съответната сфера.
 3. Интервю с компания Х – предстои ви интервю, където ще можете да разговаряте с вашата потенциална компания, за да зададете въпросите си към тях, както и те към вас.
 4. Потвърждение –  след интервюто, при взаимно съгласие, следва финализиране на документите и закупуване на самолетни билети!
studentski staj internship malaga

КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО

 • Стаж във вашия сектор на образование/професия
 • Ориентация преди заминаване
 • Посрещане на летището в Малага
 • Културни и социални дейности
 • Транспорт и настаняване (самостоятелни стаи със самостоятелна баня)
 • Кариерно и професионално обучение
 • 24/7 помощ от всякакво естество 
 • Езикови курсове (по избор)
studentski staj internship malaga

Малага – студентски стаж, почивка или нещо по средата?!

Малага е голям град в южна Испания, разположен на брега на морето – Коста дел Сол (Брегът на слънцето) на северната страна на Средиземно море.

Градът е в сърцето на Андалусия и столица на провинция Малага. Летището му е третото по големина в Испания и има директен достъп до много европейски градове. Градът може да се похвали с 320 слънчеви дни всяка година, което го прави най-слънчевото място в Испания със средни годишни температури от 18,5 °C. Малага е основна туристическа дестинация със своите пясъчни плажове, водни спортове, богата архитектурна история, средиземноморска кухня и приятелски настроени местни хора.

Малага въплъщава испанските традиции в множество аспекти, като великолепния Plaza de Toros и превъзходно разнообразие от тапас барове.

В града живеят над 500 000 жители, който е и е родното място на Пабло Пикасо.

studentski staj internship malaga

Защо да изберете Малага за своя стаж?!

 • Малага е известен със своите зашеметяващи плажове, култура и храна и е един от най-посещаваните крайбрежни градове в Испания.
 • Хората в Малага са добре известни със своето гостоприемство и дружелюбие.
 • Този културно обогатен град е един от най-старите в света и има прекрасна панорама от музеи, художествени галерии и фестивали.
 • Малага е космополитен град, където повече от 150 националности живеят и работят заедно.
 • Малага може да се похвали с 320 слънчеви дни всяка година, което го прави най-слънчевото място в Испания, с 40 км плажове.
 • Преди по-малко от две години Forbes постави Малага сред 20-те най-добри града в света за живеене, инвестиране и работа за американци.
 • Това е 4-та най-известна икономика в Испания.
 • Малага разполага с много модерно международно летище с директни полети до 142 дестинации в 31 различни страни и приема 19 милиона пътници годишно.
 • Дом е на Технологичния парк на Малага, който е известен от мнозина като „Испанската Силиконова долина“. Технологичният парк включва над 600 компании, включително централата на Google.
 • Малага се счита за един от най-напредналите SMART градове в Европа.
 • Малага е дом на първия национален център за цифрово съдържание. Сега е световен лидер в технологичните разработки.
studentski staj student internship

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This