fbpx

Кариерно ориентиране.
Как да изберем какво да учим?

кариерно ориентиране

Изборът на специалност в Дания трябва да е изцяло ВАШ!

Изборът на висше образование е едно от най-важните решения в живота на човека. То определя бъдещата ви професионална кариера. Много често не знаем или не сме напълно сигурни, кой би бил най-правилният път. Не се притеснявайте, ние имаме няколко предложения за вас, които ще ви помогнат да направите правилната крачка както сега, така и всеки път, когато не знаете как да постъпите.

За да изберете правилната специалност за вашето висше образование в Дания, ви предлагаме, преди да започнете, да обърнете внимание на няколко неща:

  1. Вашите интереси – изберете дисциплина, която ще ви доставя удоволствие при изучаването ѝ. Ако учите това, което отговаря на желанията ви, подготовката за изпитите и писането на проекти ще бъдат интересни и успешни задачи. Това гарантира, че с лекота ще завършите своето висше образование в Дабия. Консултирайте се с родителите си и по-възрастни приятели от вас, но вземете решението си, базирайки го на вашите желания, а не на техните! В крайна сметка, това е вашето образование, вашата кариера и вашият живот! Вие ще ходите на лекции и вие ще се чудите как да завършите проектите си, а не майка ви и баща ви!
  2. Съдържание на курса – много програми имат впечатляващи имена, но за да направите правилния избор не е достатъчно да ви хареса единствено заглавието на курса. Разгледайте по-подробно описанието му в сайта на съответния университет, където много често ще намерите списък с предметите и точно описание на годишния план, в който са посочени изискванията на преподавателите към студентите, какво ще бъде изучавано и т.н. Обърнете внимание на информацията за отделните университети и градовете, в които се намират, за да се уверите, че сте избрали най-подходящото място за образование и живот.
кариерно ориентиране

Ако въпреки всичко не знаете на къде да поемете или се двоумите между няколко специалности, то имамте две предложения, които да ви помогнат.

  1. Можете да направите кариерен тест (50лв), който да ще покаже към какви области е добре да се насочите, за да направите правилния избор!
  2. (От януари 2021) Можете да се запишете на 4 седмичен курс (в група от 6 човека), за да опознаете себе си, силните страни и желания, които имате.
    Ще преминете през серия от задачи, самонаблюдения и оценки, които ще ви дадат най-ясната и точна представа за това, което наистина ви харесва да правите. Ще видите бъдещето и живота си в няколко различни варианта според интересите, които ще установите като най-правилните за самите вас.
    Организираме този курс, защото ние самите бяхме във вашата ситуация и години наред не знаехме кое е истинското ни призвание. Вече не е нужно да губим години, за да разберем, че образованието, което сме записали не е за нас или още по-лошо – работа, която работим ни прави нещастни и я вършим с нежелание!

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This