fbpx

Студентски Стол в Дания

сеп. 19, 2022

Студнтски стол в Дания

студентски стол в Дания

Колко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания?

Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена храна, сандвичи, закуски и плодове. Цената на закуските и сандвичите е около 15 крони (4лв.), също толкова струват кафето и безалкохолните напитки. Обедното меню е разнообразно, като цената за порция е 35 крони (9лв.). Обядвали сме в няколко различни студентски стола в Дания и цените са почти идентични. Обикновено храненето излиза около 70-80 крони (20лв.), ако закусите и обядвате в университета. Това обаче е строго индивидуално, тъй като някои от вас могат да предпочитат други неща, както и да имат нужда от повече или по-малко храна. Като цяло, ако нямате нужното време, за да приготвите сами храната си за деня в къщи, не трябва да се притеснявате! Столът е много добра опция!

студентски стол в Дания

Приема ли се за нормално носенето на храна от вкъщи?

Докато ходехме на училище в България, единици бяха тези, които си носеха храна от вкъщи (ние бяхме едни тези, чиито родители винаги имаха добре подготвен домашен сандвич с лютеница, кашкавалче и какво ли не). Тук, в местните колежи и университети, е прието за нормално студентите да си носят храна от вкъщи. Предимствата да си носим приготвена храна от вкъщи е, че може да си приготвим и донесем нещо, което да е по-здравословно, по-вкусно, а също и по-евтино. Докато учехме в Дания, почти винаги кутийката се зарежда от вечерта! Също така, в дългосрочен план, това излиза и доста по-евтино. Токава е и практиката на повечето датчани.

Цените, които са описани по-горе, са базирани на цените в студентския стол на Aalborg University в Копенхаген през 2019г.

Ако имате други въпроси, не се притеснявайте да ги попитате в групата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/groups/danbul/ 

Share This