fbpx

Работа в Дания

Работа в Дания

Работна среда

Всеки студент може да намери почасова работа в Дания по време на обучението си. Държавата е с един от най-ниските проценти на корупция в Европа. Работодателите са коректни, отзивчиви, любезни и може да се разчита на тях, ако имате проблем. Напълно възможно е всеки от вас да се издържа сам по време на следването си, стига да си намери работа в Дания за няколко часа на седмица. Официална минимална заплата в кралството няма, но обикновено студентите получават средно около 30 лева/час. Ако владеете дори малко датски, това ще умножи многократно възможността за намиране на работа по-бързо. Над 50% от кандидат-студентите, които се свързват с нас заминават с поне едно завършено ниво по датски от България. Местният език отваря врати, които иначе биха останали залостени. Първият въпрос, който ще ви бъде зададен от евентуален бъдещ работодател е именно “Говорите ли датски?”.

Работа в Дания

Студентска работа в Дания

Намирането на работа в Дания не е лесно, тъй като повечето работодатели предпочитат да наемат хора, говорещи датски език. Това, обаче важи най-вече за квалифицираните специалисти. Ако не владеете никакъв датски при пристигането си, препоръчваме да вземете предвид възможността да не успеете да намерите работа през първите няколко месеца! Трябва да сте финансово подготвени, за да можете да покриете разходите си в страната (4-8 месеца). По време на учебната година, е препоръчително всеки студент да работи не повече от 15 часа на седмица. Над 95% от чуждестранните студенти в Дания работят необходимите минимални 12 часа на седмица и се издържат напълно самостоятелно. Тъй като лекциите в датските университети през седмицата са обикновено между 9:00 и 15:00 часа, това дава огромни възможности за работа след обяд и през почивните дни.

Необходими документи за работа в Дания

Като гражданин на Европейския Съюз, всеки българин има право да работи в Дания. Преди да започнете работа е необходимо да се сдобиете със свидетелство за съдимост. Този документ може да получите от местното полицейско управление. Не се изискват някакви специални документи, освен датската ви лична (жълта) карта (CPR), която е вторият документ, който следва да получите в Дания. Препоръчваме следния портал за търсене на работа в Дания и България. Можете да разгледате и спонсорираните обяви в дясно на статията.

Данбъл Стъди предоставя информация, конкретни свободни позиции и нови трикове (какво да следите, свалите и направите) в търсенето и намиране на работа в Дания, благодарение на контактите си и познаването на особеностите на пазара на всички кандидат-студенти, които консултира. Ще ви помогнем бързо да увеличите броя на приятелите си в града! Не се притеснявайте да ни попитате!

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Share This