fbpx

Архитектура в Дания
Architectural Technology and Construction Management (BA)

architecture in denmark

Какво представлява специалността?

Това е най-близката програма до архитектура в Дания, която можете да изучавате на английски език. Най-вероятно си мислите, че ще четете много за изкуството или дните ви ще минават в изчисления на какво ли не. Истината е, че ще правите и двете. Например, ще научите как да направите сградата стабилна, как да използвате различни видове материали, къде и как да поставите правилните механични инсталации. Това обаче, е самото начало.

Предстои ви да се научите как да управлявате проекти. Ще изчислявате колко време ще продължи даден проект от начало до край – от проектирането на сградата, до изграждането ѝ и необходимия гаранционен срок за строежа, впоследствие. Ще се научите да изготвяте подробни бюджети на сградите, включвайки и всички разходи за необходимия персонал в проекта. По време на обучението ще се научите да работите с различни програми като Revit, Sketch up, Vico office, Sigma и други.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
ПОНЕ 210 часа (60 минути) английски език за последните 3 години.
ПОНЕ 125 часа (60 минути) математика за последните 3 години.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Architectural Technology and Construction Management, няма да можете да кандидатствате за архитектура в Дания, но ще можете да продължите следните две специалности в Aalborg University – Building Energy Design, Construction Management and Building Informatics .
Можете да прегледате и други магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще можете да работите на различни нива в бизнеса, с компании от строителната индустрия или организации свързани с нея, в зависимост от вашите собствени амбиции и талант. Вашата основна роля често ще бъде да осигурите сътрудничество и комуникация между архитектите и инженерите, за да може строителният процес да продължи както е планирано. Най-вероятно ще работите като Department Leader, Project или Construction Manager в архитектурна, енергийна, строителна, застрахователна или предприемаческа компания, държавна агенция или някъде другаде.

Architecture in Denmark

Лично мнение и практически опит

Учителите създават възможности да се посещават много строителни обекти, както в Дания, така и в чужбина, за обмен на чуждестранна практика. Не се разчита само и единствено на чиста теория. Образованието е предпочитано и става все по-популярно, защото дава знания не само в една определена област, а във всичко свързано с процеса на изграждане на сгради и управлението на строителни обекти. Изключително щастлива съм, че направих избора да продължа образованието си в Дания. Прогресът, който отбелязвам в теоритичните и практическите си познания ме кара да съм доволна от себе си и от постигнатото до този момент. Това пък ме стимулира да искам повече и повече, което неизбежно води до поставяне на все по-амбициозни цели. Ако се чудите дали да учите в Дания, не се двоумете много – просто го направете, няма начин да съжалявате.

Антонина Тодорова

Блог

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Share This