fbpx

Стоителни Технологии в Дания
Construction Technology (AP)

construction technology denmark

Какво представлява специалността?

1-ви семестър: Парцел за строителство и 1-2 етажни жилища
Първият ви семестриален проект ще бъде „еднофамилна къща“, обхващаща всички аспекти, свързани с разполагането на къщата върху парцел, определяне и подреждане на стаи, избор на материали, избор на строителни услуги, разходи, управление на времето и т.н.

2 семестър: Парцел и еднофамилна къща
Методологията на проекта през втория семестър ще бъде приложена към следните теми: Индустрия и технологии, Международна седмица на проектите и Проектиране на двуетажна еднофамилна къща с мазе.

3 семестър: Индустриализиран дизайн на сгради
Общата тема на 3-ти семестър е „Индустриализиран дизайн на сгради“. Както при предишните два семестъра, доминиращият метод на работа ще бъде работата по проекти – извършва се като групова работа, когато е възможно.

4 семестър – стаж и финален проект
Можете да избирате между две кариерни пътеки: производство или управление на строителни проекти.

Производството се фокусира върху заетостта при производители или доставчици на строителни продукти и строителни продукти.

Управлението на строителни проекти се фокусира върху заетостта при архитекти или търговци и строителни компании.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level C.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Допълнително образование и работа

След завършване на AP степента Construction Technology в Дания, можете да продължите да обогатявате знанията си в сферата на архитектурата и строителството в Дания и да се включите в бакалавърската програма Architectural Technology and Construction Management.
Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Това образование ще ви даде възможност да работите в различни архитектурни и строителни компании, производители или диркетно на строителен обект, тъй като приложимостта му е доста обширна.

Много често ще работите над чертежи за производство на различни елементи, като ще комуникирате с архитектите, които са изготвили проекта. Възможно е да работите и като Project Manager или в отдел продажби. Ще се занимавате с клиенти, подизпълнители, финанси, изготвяне на оферти, споразумяване за цени, планиране, изпълнение и други. Това важи най-вече, ако работите в предприятие, което се занимава с производство на елементи.

Ако работите в архитектурна компания, ще имате срещи с клиенти, ще работите над 3D модел на проекта, избор на материали, изработване на конструктивни принципни, чережи, описания на различните задължения на подизпълнителите.

Ако работите пък в строителна компания, най-вероятно ще сте на строителната площадка и ще следите всичко по строежа да върви по план! Това включва: финанси, план/време, работници, срещи с архитекти, клиенти и подизпълнители.

construction technology denmark

Лично мнение и практически опит

Имах огромната възможност да прекарам две години и половина в попиване на знания, благодарение на практическата страна на образованието! Всичко, което ни беше преподавано прилагахме веднага в семстриалния си проект. Какво по-хубаво от това да изтестваш новите неща. Теорията е хубаво нещо, но ако не я прилагаш, бързо я забравяш и губи смисъла си!

Искам да ви обърна внимание, че местният език е много важен, ако искате да си намерите работа по специалността! Създавайте връзки още от самото начало и нещата малко по малко ще се получат. За финалния си проект работих към фирма, която изгражда и поддържа сгради на Министерството на Отбраната – сериозна работа! Нищо не може да бие практиката и уроците, които получаваш в реални условия. В момента уча усилено датски в интернзивен курс, за да бъда конкурентно способен. Бих искал да работя в Дания, а работата тук изисква комуникация на датски. Все още не съм напълно сигурен, но най-вероятно след година ще се опитам да запиша целия бакалавър, за да придобия опит в мениджърската позиция.

Определено, ако ви допада идеята да вдигате сгради, не го мислете много! Тук ще имате възможността сами да избирате какво и как точно да направите, за да развиете най-правилно силните си страни. И когато нещо не ви харесва – просто сменяте.

Тодор Игнатов

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This