fbpx

VIA University College

VIA University College

Програмите в университета VIA University College са разделени в четири факултета, като най-големият от тях е VIA Horsens. Той е посещаван от над 4000 студенти, половината от които са чужденци от 60 различни държави. Специалностите тук са предимно технически и бизнес ориентирани. VIA е в крак с глобалния свят и постоянно работи за разширяването на международните дейности. За момента университетът партнира с международни компании и редица университети – China Sichuan University, Chengdu University, Sichuan College of Architectural Technology, Beijing Wuzi University and Tianjin Institute of Urban Construction. Учебните програми са в тясно сътрудничество със съответните индустрии. Високо квалифицираните преподаватели, с опит в съответните области, са гаранция, че образователните програми са съобразени с постоянно променящите се нужди на глобалния свят. Дипломираните студенти завършват университета като напълно квалифицирани професионалисти. Университетът предлага на студентите си възможност да кандидатстват за жилища в близост до факултета, където се намира и студентският бар “Waterhole“. В района около факултета се намира новопостроеният “Vitus Bering Innovation Park” (VBI Park), където много студенти могат да намерят работа, след дипломирането си. През 2020 година VIA предлага двуседмични и четитиседмични летни и зимни курсове. Това е идеална възможност за всеки кандидат-студент, който иска да подобри нивото си на английски и да провери лично дали Дания е страната, където да получи бакалавърската си степен. Прочетете повече за тази възможност.

Факултетът в Хорсенс

Хорсенс се намира в близост до природата, което благоприятства активно спортуващите студенти и по-специално тези, които практикуват водни спортове. Годишно VIA спонсорира състезания с лодки, в които всички студенти са добре дошли да вземат участие. Можете също така, да станете член на един от многото спортни клубове. Градът предлага различни културни дейности като посещения на музеи или спектакли в градския театър. Там, годишно се провеждат над 200 събития. Боб Дилан, Мадона и Ролинг Стоунс са били част от културния живот в Хорсенс. Въпреки малкия си мащаб, не си мислете, че ще имате време да си почивате. По-малките градове в Дания допадат повече на студентите, тъй като съществуват реални условия, спомагащи за по-лесното сприятеляване между самите тях. Не пропускайте да прочетете повече информация на официалния сайт на града.

Факултетът в Орхус

VIA University College има факултет и в Орхус, който е вторият най-голям град в Дания. Голяма част от жителите са студенти, което прави животът в града динамичен и изпълнен с много събития. На различните части по крайбрежието можете да се насладите на уникални гледки. Също така, парковете като “Marselisborg Dyrehave”, могат да Ви предложат уникално изживяване – тук ще можете да храните елените, които живеят свободно.

Кампус ‘С’ е разположен в централната част на града, а кооперациите около него са наистина невероятни. Самият кампус има уникална архитектура, която не е типичната за Дания постройка от тухли. Има безкрайно разнообразие от съоръжения, като игрища за спорт или 3D принтери. Информацията, която се предава в часовете е в крак с времето, като промени по учебната система има почти всяка година. Програмата на английските паралелки все още търси оптималия си потенциал, тъй като съществуват едва от няколко години. Затова активно се търси мнението на студентите при взимането на важни решения за бъдещето им образование.

Via university college aarhus

Факултетът в Хернинг

В Хернинг са концентрирани най-вече програмите по дизайн. Сградата разполага с всичко необходимо за провеждане на опитимален образователен процес – малки и по-големи зали за групова работа, работилница, лаборатория и достъп до различни по вид и предназначение машини, които да Ви помогнат в развиването на идеите Ви.
Хернинг от своя страна е по-малък град, но в него се провеждат много концерти на известни изпълнители, спортни състезания и културни мероприятия. Можете да прочетете повече за града, ако сте се насочили към него.

Via university college herning

Кариерен център на VIA University College

На територията на университета се намира Кариерният център, който дава възможност на студентите да се свържат с различни компании и да намерят работа. Центърът организира семинари и събития, на които студентите получават квалифицирани съвети, за това по какъв начин да се свържат с компании, как да направят видео CV и да го качат на сайта на центъра и пр. Благодарение на студентския портал Job VIA, студентите могат да намерят както работа, така и компании, с които съвместно да работят по студентските си проекти.

VIA University College “Tomorrow” House

“Къщата на утрешния ден” е отличен пример за това как на практика е организирано образованието в Дания. Къщата се дължи на съвместната работа на датски и чуждестранни студенти от програмите строително инженерство, архитектурно строителство, механика, ICT инженерство, управление на маркетинга и др. Модерната сграда е с площ от 70 м2 и е приключена през 2014 г. В този проект са взели участие над 100 студенти, спонсорирани от над 50 фирми. Прочетете за него тук и тук. Университетът организира събитие за своите студенти, наречено “Запознай се с Хорсенс“, където имате възможността да опознаете града и датската култура.

VIA University College Програми 2021

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This