fbpx

University College of Northern Denmark (UCN)

University Collge of Nothern Denmark UCN

Малка риба в голямо езеро или голяма риба в малко езерце? В UCN ще се възползвате и от двете.

University College of Northern Denmark (UCN) се гордее с иновативни и съвременни методи на преподаване. Класовете са международни и ще работите по съвместни проекти, взимайки участие в много дейности, организирани от UCN. Дали това ще са спортни състезания, партита, екскурзии или опознавателни пътувания, бъдете сигурни, че няма да скучаете! UCN насърчава свободното изразяване на мнения и откритите дискусии, като по този начин се стреми най-точно да оцени всеки студент.

Университетът се намира в Aalborg (Олборг) и е разделен на няколко факултета. Интернационалните студенти използват сградите на Sofiendalsvej и Hobrovej 85. Ще имате 24-часов достъп до сградите, където ще можете да използвате IT системите, библиотеката и всички останали модерни учебни пособия.

Студентски живот в University College of Northern Denmark (UCN)

Олборг и UCN са градът и университетът, на които се спират изключително много българи. Градът е четвърти по големина в Дания с население от около 130 000 и много често ще чуете българска реч, докато се разхождате в центъра около фонтаните до общината или покрай известната на всички “Парти улица” в цяла Дания – Jomfru Anne Gade или както я наричат местните, просто “Улицата” – “Gaden”.

През последните години UCN обръща изключително голямо внимание на интернационалните си студенти чрез своите University Ambassadors, които постоянно организират събития от типа на кино вечери, тематични партита, спортни състезания и много други.

Карнавалът в Олборг​

Ако решите да учите в Олборг, то със сигурност ще станете свидетели на нещо, което малцина имат шанса да изпитат през живота си – Карнавалът в Олборг. Трудно е да се опише с думи това явление в края на месец май. Това, което бихме ви посъветвали, е да не правите грешката да работите на този ден, защото няма сума, която да си заслужава неговото изпускане при положение, че живеете в града. Карнавалът е най-големият в северна Европа, като всяка година се събират около 100 000 посетители по улиците на града. Бъдете готови за нещо неописуемо, още от сутринта до късно вечерта, ако разбира се силите ви издържат!

Вижте повече за града и за самия карнавал.

University College of Northern Denmark Програми 2021

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This