fbpx

University College of Northern Denmark (UCN)

University Collge of Nothern Denmark UCN

Малка риба в голямо езеро или голяма риба в малко езерце? В UCN ще се възползвате и от двете.

University College of Northern Denmark (UCN) се гордее с иновативни и съвременни методи на преподаване. Класовете са международни и ще работите по съвместни проекти, взимайки участие в много дейности, организирани от UCN. Дали това ще са спортни състезания, партита, екскурзии или опознавателни пътувания, бъдете сигурни, че няма да скучаете! UCN насърчава свободното изразяване на мнения и откритите дискусии, като по този начин се стреми най-точно да оцени всеки студент.

Университетът се намира в Aalborg (Олборг) и е разделен на няколко факултета. Интернационалните студенти използват сградите на Sofiendalsvej и Hobrovej 85. Ще имате 24-часов достъп до сградите, където ще можете да използвате IT системите, библиотеката и всички останали модерни учебни пособия.

Студентски живот в University College of Northern Denmark (UCN)

Олборг и UCN са градът и университетът, на които се спират изключително много българи. Градът е четвърти по големина в Дания с население от около 130 000 и много често ще чуете българска реч, докато се разхождате в центъра около фонтаните до общината или покрай известната на всички “Парти улица” в цяла Дания – Jomfru Anne Gade или както я наричат местните, просто “Улицата” – “Gaden”.

През последните години UCN обръща изключително голямо внимание на интернационалните си студенти чрез своите University Ambassadors, които постоянно организират събития от типа на кино вечери, тематични партита, спортни състезания и много други.

Карнавалът в Олборг​

Ако решите да учите в Олборг, то със сигурност ще станете свидетели на нещо, което малцина имат шанса да изпитат през живота си – Карнавалът в Олборг. Трудно е да се опише с думи това явление в края на месец май. Това, което бихме ви посъветвали, е да не правите грешката да работите на този ден, защото няма сума, която да си заслужава неговото изпускане при положение, че живеете в града. Карнавалът е най-големият в северна Европа, като всяка година се събират около 100 000 посетители по улиците на града. Бъдете готови за нещо неописуемо, още от сутринта до късно вечерта, ако разбира се силите ви издържат!

Вижте повече за града и за самия карнавал.

University College of Northern Denmark Програми 2021

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This