fbpx

Софтуерно Инженерство в Дания
Software Engineering (BA)

Software Engineering denmark

Какво представлява специалността?

Продължителността на програмата Софтуерно инженерство в Дания (Software Engineering) е 3,5 години, които се състоят от 7 семестъра. Фокусът на програмата е върху работа в екип, но съдържа и елементи на бизнес развитие. Повечето предмети са свързани с групови проекти, като всеки семестър, знанията, които придобивате, биват комбинирани за краен проект, който трябва да защитавате. През първите два семестъра ще получите основите на всички специализации. В края на втория семестър ще трябва да изберете една от четирите подспециалности:

1. Data Engineering – Анализиране, съхраняване и криптиране на информация.
2. Cross Media – Създаване на мобилни приложения и видео игри.
3. AR/VR – Работа с дигитална анимация, сензори и виртуална реалност.
4. Internet of things (IoT) – Програмиране на електронни устройства и системи в реално време.
В последващите семестри ще имате специализирани предмети и проекти.
5-ти семестър, стаж в компания, която сами трябва да изберете.
6-ти семестър, можете да изберете курсовете, които искате да изучавате.
7-ми семестър, работите върху бакалавърския ви проект.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level A.
Физика – level B.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език (ако нямаме английски в училище).

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Софтуерно инженерство в Дания (Software Engineering), ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Можете да работите като софтуерен инженер във всяка една сфера. Трябва да знаете, че позицията на софтуерен инженер е една от най-добре платените като цяло, които лесно надхвърлят суми от 10 000-15 000лв. на месец.

Software Engineering denmark

Лично мнение и практически опит

Алтернативно или паралелно можете да започнете работа във фирма, имаща нужда от софтуерен инженер, а те не са никак малко. Много е възможно да ви наемат от компанията, където сте били на стаж, стига да се представите в добра светлина.
Най-трудната част за мен беше постоянната работа в групи. Това беше драстичната разлика в датското образование. Изискването на математика и физика е доста символично, тъй като няма много предмети, свързани с гимназиалната подготовка по тези науки. Научаването на датски език не е от изключителна важност в компютърните среди, но може да бъде полезно и е много достъпно за студенти.

Божидар Недялков

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This