fbpx

Роботика в Дания
Automation Engineering (AP)

robotics denmark

Какво представлява специалността?

Програмата Роботика в Дания (Automation Engineering), е свързана с автоматизиране на промишлеността. Тоест, по-малко хора – повече роботи. През тези 2 години и половина в University College of Northern Denmark (UCN) ще бъдете обучавани от хора с много опит в индустрията. Ще бъдете подготвяни да работите в реални условия, което включва работа със скъпа и модерна техника, която е изцяло на Ваше разположение, работа в екип и спазване на крайни срокове.

Изучава се главно програмиране с PLC (Programmable logic controller) и различни видове роботи (от простите LEGO роботи, до най-новите роботи в сферата на автоматизацията), но и части от математиката и електротехниката. Също така, ще посещавате много големи компании ( SIMENS, BILLA и т.н.) и ще имате възможност да се запознаете още повече с бъдещата си работна среда. Ще можете да участвате в практически задачи като монтаж и инсталиране, пускане в експлоатация, оптимизиране и работа с автоматични системи в технически производствени среди.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level С.
Физика – level С.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на AP степента Роботика в Дания (Automation Engineering) в University College of Northern Denmark (UCN), ще можете да продължите да обогатявате знанията си в сферата и да запишете Top up специалността Product Development and Integrative Technology. Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Можете да работите в сферата на обществените услуги, в осветителни и енергийни компании, в предприятия за автоматизация, произвеждащи всичко от вятърни турбини до мармалад.

Инженерите по автоматизация отговарят за практическите монтажни работи, като монтаж, пускане в експлоатация, оптимизация и експлоатация на автоматични системи в производствената среда. Можете да бъдете главен техник, техник за контрол, регулиране и наблюдение, инженер по развитието, PLC програмист, ръководител на проект, SCADA програмист, сервизен инженер, програмист, SRO (Контрол, регулиране и мониторинг) инженер, системен техник, технически мениджър и др.

Лично мнение и практически опит

Програмата изисква голяма отдаденост и силно желание. Ще бъдете част от една нова за вас учебна среда, в която освен теория и практика в университета, трябва и самообучение, ако искате да се представите добре при представянето на проектите ви (което е важно за фирмите, които търсят такива инженери). В момента има недостиг на automation engineers, което прави намирането на работа след завършване много по-лесно. В зависимост от представянето ви във фирмата, в която ще имате няколко месеца практика, можете да започнете работа веднага след дипломирането си. Стартовата заплата на един такъв инженер в Дания без опит е 30 000 датски крони – около 7900 лева. Макар и обучението да е доста интензивно, крайният резултат си заслужава.

Теодор Иванов

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This