fbpx

Машинно Инженерство в Дания
Mechanical Engineering (BA)

mechanical engineering denmark

Какво представлява специалността?

Ако планирате да се развивате като машинен инженер, то очаквайте да разработвате иновативни индустриални продукти, които ще бъдат основни стълбове в бъдещето ни съвсем скоро! Ще проектирате и управлявате различни машини и роботи във всякакви сфери! Ще планирате и изпълнявате проекти, след като вникнете в същността и функционалността на дизайна на тези продукти. Очаквайте да работите с програми за 3D, да избирате оптималните производствени методи, да изчислявате якостни условия, икономичност, издръжливост, да правите модели и да тествате прототипи в работилницата.

По време на програмата ще ви трябват умения по математика, статистика, физика, машинни елементи, материали и технологии, радиация и конвекция, термодинамични системи и променливи на състоянието, методи за измерване, събиране и обработка на данни, управление на проекти, бизнес и много, много други.

След завършване на Машинното инженерство в Дания, ще имате знания и умения, с които ще проектирате различни машини – от прости, като сешоар, до сложни, като коли, кораби или различни роботи, използвани в производствената промишленост. Ще работите с CAD системи, ще анализирате как различните сили и стресове влияят върху машините и уредите, и как да изберете най-подходящите материали. Много важна част е проектната ви работа. Ще правите проучвания и ще използвате теорията, преподадена в час (или прочетена от вас), както и ще работите в екип. Теорията е конструирана подобно на строеж на къща – ще започнете с най-основното и постепенно ще надграждате към по-сложно. Преподавателите са отдадени на професията си и желанието да помагат е огромно.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level A.
Физика – level B.
Химия – level C.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Машинно инженерство в Дания, ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще можете да работите в почти всички сектори на машиностроенето. Можете да намерите работа в космическата, автомобилната, химическата, строителната, електронната или металообработващата промишленост и др. Можете, например, да работите с разработването и изграждането на всичко от големи заводи до продукти и производствено оборудване в различни индустрии като фармацевтичната индустрия, индустрията за вятърни турбини, офшорни, електроцентрали, производство на храни, хладилна индустрия. След няколко години опит, можете дори да заемате работни места в области като финанси и управление. Някои от възможните позиции включват: Materials engineer, Consultant or researcher in a manufacturing company, Patent law Expert, Non-engineering careers (focused on business or sales operations).

mechanical engineering denmark

Лично мнение и практически опит

Това, с което трябва да сте наясно е, че постоянно ще работите с налудничави, но реално погледнато иновативни идеи, които доста бързо ще превръщате в устойчиви, безопасни и интелигентни решения за обществото. Благодарение на лекциите и предподавателите, които ще възприемате като приятели, бързо ще придобиете солидна професионална основа, изобретателност и ще се научите как да работите в екип с хора от цял свят. Хубавото е, че всеки от нас има талант и това ни позволява да се допълваме!

Тези комбинации ни подготвят за бъдещата ни работа –  като продуктов инженер по разработка или ръководител на проекти в отдел за научноизследователска и развойна дейност. 

Образованието много умело успява да прелее теорията, която ни се преподава в практическата среда. Съчетавани са теоретични курсове и практическа работа по проекти – всичко се случва в група от няколко човека, което прави целия процес доста по-лесен и много по-интересен! 

Също така, не по-малко важни са и екскурзиите/посещенията в различни компании, където ще видите отблизо какво е бъдещето ви работно място. Отделно по време на “workshop”-овете, ще можете сами да приложите различните производствени процеси (като спояване, огъване, пробиване, фрезуване). Мотивацията е огромен фактор за успех, както и редовното учене и решаване на домашните, ако искате да станете добър професионалист. Като цяло професията е много търсена и стартовата заплата за току-що завършил инженер е 5500 евро.

Алек Пачев

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This