fbpx

Графично Разказване на Истории
Graphic Storytelling

 

Научете се да разказвате визуални истории! Това образование ще ви даде компетенции и умения, с които ще създавате комикси и графични романи, илюстрации, разказване на история, визуално развитие и други!

Анимация на Герои в Дания Character Animation

Структура на програмата  

От тесен фокус върху изкуство и изработка на комикси, Графичното Разказване на Истории постепенно се разширява в близки области, което позволява по-дълбоки знания по материята и по-тясна специализация.

Първа година: Основи на специалността и разказване на късометражни истории.
Първият семестър е изцяло отдаден на комиксите, от различни подходи към рисуване и история до цифрови и традиционни инструменти. Вторият семестър се фокусира върху яснотата във визуалното разказване на истории и кратките разкази, завършвайки в съвместен проект.

Втора година: Илюстрация, изграждане на света и разказване на истории в дълга форма.
Третият семестър се фокусира върху илюстрацията за книги, списания и вестници, както и върху изграждането на света. Четвъртият семестър изследва набор от различни жанрове и методи на разказване на истории, завършвайки с представяне на графичен роман, включващ 10 примерни страници и изчерпателен синопсис, отбелязващ първия ви продукт в дълга история.

Анимация на Герои в Дания Character Animation

Трета година: Съседни области, интерактивни медии и приложна карикатура.
Петият семестър се фокусира върху области извън комиксите, включително фонов дизайн, разкадровка и видео игри. Освен това ще се запознаете с интерактивните комикси и ще започнете да създавате своето професионално портфолио. Шестият семестър се задълбочава в по-усъвършенствано последователно разказване на истории, включително усъвършенствани техники за писане. Семестърът включва и петседмична продукция, в която вие и вашите състуденти ще създавате приложни карикатури заедно с външни клиенти.

Четвърта година: Финални произведения, стаж и бакалавърски доклад.
Седмият семестър е посветен на финалната продукция, където създавате оригинален комикс, илюстрирана книга или сборник с истории. По време на осмия семестър получавате практически опит от индустрията в съответен стаж в продължение на най-малко десет седмици и семестърът завършва с предаването на вашия бакалавърски доклад, където анализирате вашите кариерни планове въз основа както на окончателните си произведения, така и на стажа си.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

Приемът за тази бакалавърска програма се определя от индивидуалния талант на кандидатите. Търсят се кандидат-студенти с отлични умения за рисуване, разказване на истории и развиване на идеи. Следователно, всички кандидати трябва да подготвят портфолио и сериозно мотивационно писмо (2000 думи – 8 пъти по-дълго от нормалното за други специалности), за да отговорят на изискванията за прием. От 2022г. мотивационнто писмо преминава в 3 минутно видео, в което трябва да блеснете! 

В допълнение към приемния тест, от вас се изисква и сертификат по английски език.

Вторият кръг се състои от интервю с кандидатите, които успеят да преминат през първия.

За повече информация относно процеса на кандидатстване, ПОРТФОЛИА НА ПРИЕТИ СТУДЕНТИ помощ и съдействие при подготовката на кандидатура и подаване на документи се свържете с нас!

Какво може да работите?

Продуцентът/разказвачът на съдържание оживява работата чрез динамични и завладяващи човешки истории и копирайтинг, които карат публиката да бъде ангажирана по-дълбоко с посланието на продукцията. Разказвачът на истории работи в спектъра на разказване на истории – от събиране на истории на място до формирането им за различни стратегически цели. Продуцентът/разказвачът на съдържание е запознат с цифровите медии, най-добрите практики в уеб редактирането и ръководствата за стил.

Успешният продуцент/разказвач на съдържание е стратегически и креативен писател, който може да предоставя емоционално ангажиращо съдържание, пригодено за различни целеви аудитории и организационни цели. Тя/той внася свеж поглед във всеки проект и ще помогне за оформянето на отличителния глас, но винаги ще се основава на стратегия. Тя/той е писател, който може да прави както дълги, така и кратки произведения за целева аудитория с различни нива на разбиране за работата. Тя/той приема обратната връзка конструктивно и разглежда писането като процес на сътрудничество. Тя/той е опитен интервюиращ, изследовател, редактор и писател, който може да вземе необработено и често техническо съдържание и да го преведе в изтънчени професионални истории. Тя/той е дипломатичен, има силна преценка и екипни умения и е силен сътрудник и решава проблеми, който може бързо да взема решения на място и да работи ефективно с екипи на място в предпроизводствените фази на планирането на процеса. Успешният кандидат работи добре самостоятелно. Продуцентът/разказвачът на съдържание поддържа целите за дигитално ангажиране в областта на набирането на средства, доброволчеството и комуникациите и може да бъде призован да пътува с минимално предизвестие.

Анимация на Герои в Дания Character Animation

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This