fbpx

Компютърно Графично Изкуство

Computer Graphic Arts

 

Програмата Computer Graphic Arts се фокусира върху художествените и техническите области на производството на 2D и 3D анимационни филми. По време на това образование, вие ще се развиете като универсални художници с умения в разказването на истории, дизайна, както и целия 3D спектър, включително занимания извън сферата на анимацията. До края на степента CG, студентът ще може да използва 3D като инструмент за разказване на истории, разпространяване на послания и развитие на идеи.

Анимация на Герои в Дания Character Animation

Структура на програмата  

Като студент по CGA, вие ще се запознаете с целия 3D спектър, от моделиране, текстуриране и работа със сенки, до специално осветление и изобразяване. Този курс въвежда основите на 3D компютърната графика за използване в компютърни игри и филми. Курсът е специално предназначен за студенти, които имат ниво от начинаещо до средно в 3D.

Първа година
Първата година от програмата CGA се концентрира върху основите на художествената практика с няколко модула свързани с дизайна, концептуалното изкуство, историята и културата на анимацията и филма. Ще получите задълбочено въведение в Maya® и Adobe®. 3D моделирането заема главна част в самото образование.

Ще научите как да интегрирате 2D и 3D елементи във вашите проекти и да прецените кога и как да ги използвате, в зависимост от наличните ресурси. Също така ще участвате в кратки филмови или анимационни продукции в различни моменти през годината – както сами, така и със студентите от Character Animation (CA), за да придобиете опит за основни производствени умения за комуникация, работа в екип и завършване на проекти.

Анимация на Герои в Дания Character Animation

Втора година
През втората година ще се фокусирате върху текстуриране, работа със сенки, осветление, изобразяване и композиране. Годината е изградена около два големи проекта и един по-малък избираем проект.

В първия проект, ще създадете продукт от първоначалната концепция до реализирането ѝ в 3D и накрая интегрирането му във фон на живо действие.

Ще имате уроци за подготовка по разработване на идеи за продукции от 3-тата академична година. Тези класове могат да включват изграждане на света, разработване на история, кинематография, анализ на филми и представяне на темата.

Трета година
Студентите от трета година от програмите на CA и CGA се събират, за да формират общи екипи, където заедно ще създадете своите дипломни продукции, които ще завършат с бакалавърските проекти.

Освен всичко това, трябва да очаквате, че ще работите и създавате свое собствено портфолио, ръководени от преподаватели или учители-гости, за да демонстрирате уменията си, докато кандидатствате за стажове и се насочвате към мечтаните от вас работни места.

Седми семестър
За последния ви семестър ще имате 14-седмичен стаж в продуцентско студио. Бивши студенти са стажували в Cartoon Saloon, Nørlum, Aardmann, The Mill и Ghost, наред с много други.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

Приемът за тази бакалавърска програма се определя от индивидуалния талант на кандидатите. Търсят се кандидат-студенти с отлични умения за рисуване, разказване на истории и развиване на идеи. Следователно, всички кандидати трябва да подготвят портфолио и сериозно мотивационно писмо (2000 думи – 8 пъти по-дълго от нормалното за други специалности), за да отговорят на изискванията за прием. От 2022г. мотивационнто писмо преминава в 3 минутно видео, в което трябва да блеснете! 

В допълнение към приемния тест, от вас се изисква и сертификат по английски език.

Вторият кръг се състои от интервю с кандидатите, които успеят да преминат през първия.

За повече информация относно процеса на кандидатстване, ПОРТФОЛИА НА ПРИЕТИ СТУДЕНТИ помощ и съдействие при подготовката на кандидатура и подаване на документи се свържете с нас!

Какво може да работите?

Компютърните графични специалисти правят дизайни, използвани за различни визуални среди. Те могат да работят с илюстрации, снимки и анимация. Съчетават своите артистични таланти и компютърни умения, за да създават визуално привлекателни изображения. Материалите, които създават, могат да бъдат използвани в уебсайтове, във вестници или списания.

Декстоп публицистите, мултимедийните артисти и аниматорите изпълняват някои от същите задачи като специалистите по компютърна графика. Те трябва да знаят как да използват софтуер за редактиране, за да манипулират изображенията и да създават самите изображения. Декстоп публицистите събират компоненти, които могат да бъдат публикувани в книга, списание или онлайн публикация. Подобно на специалистите по компютърна графика, те трябва да се уверят, че цялостният външен вид е ефективен за тяхната целева аудитория. Мултимедийните артисти и аниматори могат да създават изображения и анимация, които могат да се използват за видеоигри, филми, телевизионни предавания или реклами. Те се нуждаят от артистичен талант, за да могат да комбинират уменията си за рисуване с компютърните си компетенции, за да развият крайния продукт.

Компютърно Графично Изкуство

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This