fbpx

Възобновяеми Източници в Дания
Climate and Supply Engineering (BA)

architecture in denmark

Какво представлява специалността?

Ако искате да станете специалисти в сферата на възобновяемите източници (Climate and Supply Engineering), то изборът да учите в Дания е много силен, тъй като това е зелена държава с устойчив начин на живот. Ще работите в областта на питейната вода, отпадъчните води и различни видове енергия. Огромен плюс на програмата е, че ще получите силна теоретична основа, а заедно с нея и практически подход за решаване на проблеми в реалния свят.

1 семестър – Почва и вода
Научавате се да използвате най-често срещаните принципи в ландшафтния дизайн, планирането и съставянето на проекти. Също така ще се научите да изграждате и проектирате подземни инсталации за вода, отпадъчни води и топлофикация.

2 семестър – Климат и околна среда
Ще се занимавате с ефектите от климата и да използвате събраните данни, за да разрешите проблемите в поставения си проект.

3-ти. семестър – Устройство на земя и строителство
Ще планирате и създадете проект за изкопни работи във връзка с комунални линии и ще оцените финансовите разходи. В същото време ще изчислите прости хидравлични условия в мрежата и проектиране на маршрути за мрежата.

4 семестър – Доставка и дистрибуция
Ще анализирате данни за дадена област и ще вземете както професионални, така и финансови решения за материали и продукти при изграждането на комунални линии.

5 семестър – Стаж
През петия семестър ще стажувате 20 седмици в датска или чуждестранна компания. Ще получите шанс да изпробвате теоретичните си знания на практика и да видите как точно изглежда живота на инженерите в тази сфера. Възможностите пред вас са огромни – някои студенти избират да карат стажа си в столицата на Гренландия – Нуук, където са създадени много добри условия за справяне с борбата с екологичните предизвикателства, които климатичните промени носят в Гренландия.

6 и 7 семестър – Специализация и бакалавърски проект
Повече от половината от времето ви ще бъде заделено за вашия бакалавърски проект, в който обикновено ще работите заедно с компания за комунални услуги или компания за консултантски инженери.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level A.

Физика – level B.
Химия – level B.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Възобновяеми източници в Дания (Climate and Supply Engineering), ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Можете да работите като инженер във сферата на зелената енергия, а тези специалисти са все по-търсени в цял свят. Визията тепърва се променя, а до 2025 година само в Дания ще има недостиг от над 6500 инженери!  Трябва да знаете, че инженерите са едни от най-добре платените специалисти като цяло, а стартовите заплати лесно надхвърлят суми от 10 000-15 000лв. на месец.

supply chain engineering

Лично мнение и практически опит

Решението ми да уча в Дания беше най-важното нещо, което съм правила в живота си до сега! И какъв джакпот ударих само! Още от самото начало разбирате, колко различен е светът и как животът ти просто придобива друг смисъл! Самочувствието ти се покачва драстично, мотивацията става все по-силна и започваш да подреждаш живота си така, както ти самата винаги си мечтала!

Ако се чудите дали да получите бакалавърската си степен в Дания (родината на най-щастливите хора на света), моят съвет е да не мислите много, а да действате! Това, което аз самата изпитах е, че всичко тук е създадено, за да насърчава креативността, аналитичното и критично мислене и уникалния социален живот.

Самото обучение е винаги комбинирано с работа по проекти на малки или по-големи компании. Бях свикнала да зубря теории и  да се чудя как да препиша за някой глупав изпит! Тук от нас се иска да мислим и защитаваме избрите, които правим за предприетите действия. Работи се както индивидуално, така и в група, което беше ново за мен, но изключително полезно! Ако имах възможност бих се върнала назад във времето и променила коренно начина да си на учене!

Всеки семестър имаме основен голям проект, в който използваме всичко, което ни се преподава в лекциите по различните предмети. Постепенно виждате как всичко си идва на мястото, като уникалното е, че когато не разбираш нещо, обикновено някой от групата ти веднага ти го обяснява!

Колкото повече се занимавам с всичко, което учим и решаваме малки или по-големи проблеми, толкова повече ми се иска да помогна на някоя от по-слабо развитите страни в света. Мисля, че наистина бих могла да помогна изключително много с всичко това, което учим и изработваме тук! Отново, тук действаме и всеки, който избере да учи в Дания го очаква много екшън! Чувството е уникално, когато може да видиш проекта си на хартия, реализиран в действителност!

Весела Пенчева

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This