fbpx

Химия и Биохимия в Дания
Chemical and Biochemical Science (AP)

Chemical and Biochemical Science denmark

Какво представлява специалността?

Програмата Химия и биохимия в Дания (Chemical and Biochemical Science), ще ви подготви за технически лаборант. Това означава, че ще учите почти всичко свързано с биология и химия. Тъй като ще работите на различни теми от правене и проверяване на качеството на алкохол, до правене на антибиотици, но се набляга много на органична и аналитична химия и микорбиология, но също така има и математика. Това е голям плюс, защото ще преминете през широк аспект от теми, които ще ви подготвят за бъдещата ви работа. Съотношението на часовете теория-практика е 40 на 60, което е страхотно. Ученето се извършва както в групи, така и самостоятелно. Хубавото е, че когато не знаете нещо, много вероятно е някой друг в групата да е наясно. Самият учебен процес се състои от вземане на теоретичен материал, анализиране и решаване на задачи, lab preparation и накрая лабораторна работа.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level B.
Химия – level С.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Допълнително образование и работа

След завършване на AP специалността Химия и биохимия в Дания ще можете да продължите top up специалностите Chemical and Biotechnical Technology and Food Technology, както и Innovation and Entrepreneurship в Дания, но и други.

Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Най-вероятно ще работите като лабораторен техник в:
Food industry including breweries, dairies and abattoirs, Pharmaceutical industry, Chemical industry, Textile, paint and plastics industry, Colour and cosmetics industry, Biotechnology companies и други.

Chemical and Biochemical Science

Лично мнение и практически опит

Учителите са приятелски настроени, повече от услужливи и независимо колко пъти ги питаш, винаги ще ти отговорят. Академията си сътрудничи със сериозни компании в Дания, като например Арла, която е най-голямата компания за млечни продукти в Скандинавия. Също така, Novozymes, която е огромна датска фармацевтична компания с централа в Копенхаген, производител на ензими и микроорганизми. Тази компания си сътрудничи с държави като Китай, Германия, UK и с много други. Като цяло програмата е динамична, предлага изключително много и си заслужава да кандидатствате за нея!

Борислав Костов

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This