fbpx

Анимация на Герои в Дания

Character Animation

 

По времето на бакалавърската програма Character Animation, ще се научите как да накарате зрителите да повярват, че героят е жив, притежава чувства и e индивидуална личност! Учейки Анимация на Герои в Дания, вие ще се сдобиете със знания и компетенции на световно ниво, предадени ви от лектори, работещи в престижни компании, като Disney и Pixar! Много вероятно е преподавателите ви да са причината за някои от любимите ви анимации, с които сте израстнали. Аниматорът е този, който придава живот на героите, разказва истории, разпространява идеи, предизвиква чувства у зрителите и остава в сърцата на няколко поколения! Искате ли да бъдете следващия велик аниматор?

анимация на герои в Дания

Структура на програмата  

С всяка изминала година, ще се фокусирате върху прогресивно по-сложна учебна програма, която ще ви отведе до овладяване както на 2D и 3D анимация на герои, така и ще ви даде практически опит с предпроизводството и същинското създаване на продуктите (анимациите).

Първа година
Програмата за анимация на герои започва с традиционни упражнения с молив и хартия, което ви позволява да изследвате основите на рисуването за анимация, преди да преминете към базирани на физика задачи. След като овладеете основните неща на хартия, ще се запознаете с цифровата анимация и ще започнете да използвате програми като TVPaint™, Adobe®, Toon Boom Harmony™ и After Effects®. Също така ще участвате в голямо разнообразие от курсове, свързани със създаването на филми, като и история и култура на филма, сториборд, оформление и дизайн на герои.

Анимация на Герои в Дания Character Animation

Втора година
През втората година ще трупате умения за 2D анимация в 3D платформата с помощта на Maya® и ще анимирате компютърни графични герои. Ще се сблъскате и с други аспекти на 3D-работния процес, като например визуализация, много основно моделиране, монтаж, осветление и изобразяване.

Всички студенти имат избираем предмет, който предоставя възможност да специализирате в дадена насоченост. Ще имате и класове, които са предназначени да ви подготвят за проектите от третата година. Тези класове могат да включват изграждане на света, развитие на истории, кинематография, анализ на филми и представяне на тема.

Трета година
Студентите от трета година от програмите на CA и CGA се събират, за да формират общи екипи. Всеки екип създава своите дипломни продукции, които кулминират в бакалавърските проекти. Екипите се формират въз основа на избрана от вас тема. По този начин имате възможност да специализирате в предпочитана от вас насоченост, за да планирате и управлявате сложен проект, спазвайки крайните срокове.

Седми семестър
През последния си семестър ви предстои 14-седмичен стаж в продуцентско студио. Бивши студенти са стажували в Cartoon Saloon, Nørlum, Aardmann, Sun Creature и Illumination, наред с много други.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

Приемът за тази бакалавърска програма се определя от индивидуалния талант на кандидатите. Търсят се кандидат-студенти с отлични умения за рисуване, разказване на истории и развиване на идеи. Следователно, всички кандидати трябва да подготвят портфолио и сериозно мотивационно писмо (2000 думи – 8 пъти по-дълго от нормалното за други специалности), за да отговорят на изискванията за прием. От 2022г. мотивационнто писмо преминава в 3 минутно видео, в което трябва да блеснете! 

В допълнение към приемния тест, от вас се изисква и сертификат по английски език.

Вторият кръг се състои от интервю с кандидатите, които успеят да преминат през първия.

За повече информация относно процеса на кандидатстване, ПОРТФОЛИА НА ПРИЕТИ СТУДЕНТИ помощ и съдействие при подготовката на кандидатура и подаване на документи се свържете с нас!

Какво може да продължите да учите или да работите?

Като филмов аниматор бихте могли да работите за големи студия, като Pixar, Disney, Dreamworks или Aardman, или за студио, произвеждащо филми или телевизионни проекти (включително детска телевизия). Като алтернатива можете да създадавате продукции сами или да работите на свободна практика.

Много аниматори намират работа в индустрията за компютърни игри, или за големи разработчици на игри (Sony, EA, Ubisoft), или за по-малки независими студия.

Освен създаването на анимационни филми, аниматорите работят и в постпродукцията и VFX (визуални ефекти), където работодателите включват Lucasfilm, Framestore, MPC, Russhes и The Mill. Това може да включва добавяне или премахване на декори, обличане на актьори или работа върху аспекти като корекция на цветовете. Моушън графиката (работата с движещи се изображения, която въвежда програми и филми) и предварителната визуализация (където цифровите модели позволяват на режисьорите да видят как може да изглежда нещо, без да се заплащат строителни набори или физически модели) са други популярни области на работа.

Вашите умения като аниматор са търсени и в други области, като проектиране на компютърни системи, публикуване на софтуер, реклама, маркетинг, визуализация на данни (например за модели на изборни резултати), застраховане (за симулация и разследване на местопроизшествие), и медицинска, архитектурна или анимация на местопрестъплението.

Анимация на герои в Дания

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This