fbpx

Software Development (Top up)

Software development denmark

Какво представлява специалността?

В top up програмата Software Development ще научите как да разработвате и управлявате големи разпределени интензивни системи за данни.

Ще работите с всички различни аспекти на разработването на софтуер, като бази данни, договори, тестване, системна интеграция, управление на проекти и разработване на системи. По време на програмата ще бъдете в тесен контакт с бизнес общността във връзка с напр. проекти и стажа. Преподаването се основава на проекти, което осигурява солидна основа за разбиране на бизнес процесите, а заданията обикновено се извършват в групи.

Примерите за избираеми дисциплини включват управление на проекти и ИТ сигурност. В зависимост от най-новите тенденции в областта, предлаганите избираеми дисциплини могат да варират от семестър до семестър.

Образованието включва задължителен стаж в IT компания, за да приложите наученото на практика. Обикновено стажът е с продължителност от 3 месеца, но според компанията и вашето желание, той може да бъде удължен.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:

  1. AP Degree in Computer Science. Ако сте учили в България – бакалавърска степен в подобна специалност или поне 5 завършени семестъра.
  2. Мотивационно писмо.
  3. Копие от лична карта или паспорт.
  4. Други (ако не искате да разчитате единствено на оценките си).

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Software Development в Дания ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Задължително съгласувайте нужния ви брой кредити с програмата, която искате да продължите!Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Напълно възможно е да започнете работа в сферата само с бакалавърската си степен. Голям брой от завършващите студенти избират именно това. Заплатите са доста атрактивни, а нуждата от софтуерни специалисти няма да ви остави за дълго без работа. Някои от позициите, които можете да заемате са: IT consultant, Programmer , Project manager, Software engineer, Systems constructor, Systems designer, System developer, Systems planner, Web developer.

Software development denmark

Лично мнение и практически опит

Уникалното на образованието в Дания е възможността, която ти се предоставя да правиш точно това, което ти самия искаш! Не само по време на топ ъп специалността си Software Development, но и по време на AP програмата Computer Science, имах свободата сам да действам с това, което аз исках. Имах възможност да уча за кратко и в България, където никой не се интересува от развититето на силните ти страни, а напротив – правиш нещо, колкото да отбиеш номера. По време на втория ни проект работихме с компания, която се занимаваше с поддръжка на IT security systems за различни бизнеси. От нас се изискваше да направим анализ, да предложим и имплементираме допълнителни функции във вече работещата им система. Важно е добре да подберете хората, с които ще работите, за да върви проекта така, както си го представяте. 

Благодарение на добре свършената работа, в момента карам и стажа си в тази компания. Виждам как тези от нас, които наистина отделят време, за да се занимават самостоятелно след лекциите вече сме на друго ниво от останалите. Съветът ми към бъдещите студенти е да не се задоволяват с това, което получават, а да търсят и искат повече. Предподавателите не си дават зор, ако не видят желание от наша страна. Когато това се случи, всичко става и доста по-интересно. Надявам се, че след завършването на стажа ми ще мога да започна и работа на същото място. За сега всичко е наистина страхотно! 

Асен Асенов

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This