fbpx

Мултимедиен Дизайн в Дания
Multimedia Design (AP)

multimedia design denmark

Какво представлява специалността?

Мултимедийният дизайн в Дания (Multimedia Design), е специалност, която може да ви бъде изключително полезна и интересна, ако се интересувате от програмиране на уеб сайтове, апликации, дизайн и технологии. Също така, тук ще положите основите си в дигиталния маркетинг! 

Tова е може би най-желаната програма в Дания от чужденците и всичко това не е случайно. Тук имате един перфектен микс от основи на програмирането, изкючително много дизайн – работа с какви ли не програми – било от от семейството на Адобе или всичко друго, за което дори не подозирате, че вече съществува! Маркетинга и бизнеса са нерезделна част от програмата, защото основна идея е възможността да стартирате своя собствена компания! Business Model Canvas е нещо, с което ще се сблъсквате многократно, за да може компанията ви да работи с печеливш модел. Бъдете готови да работите както с visual identity, цветови гами, wireframes, logo and website designs, така и с creative visualisations, video production and animation! Чака ви изключително много работа с клиенти – разговори и структуритани интервюта, за да разберете какъв точно резултат желае да постигне клиентът ви. UX (User Experience) и UI (User Interface) са неразделни компоненти от програмата. Customer Journey maps, Mood boards, Service Design Methods и какво ли не ще заема времето ви през семестрите.

В програмата ще се сблъскате с така наречения „Reflective Practice-Based Learning“ метод на обучение. Тоест, ще се наложи да размишлявате след всяка лекция за това, какво сте разбрали и какво ви е направило най-силно впечатление от конкретния материал, с цел да го усвоите по-бързо и качествено.

През 2-те години на обучение се набляга най-вече на Front End програмни технологии и езици като HTML, CSS и JavaScript за създаване на уебсайтове, уеб апликации, видео обработка както и на обстойни потребителски проучвания. Почти всеки месец ще имате проект с даден проблем, който трябва да решите в група от 3-4 човека, като всичко ще се върти около потребителите и нуждите им. Всички учители от програмата са компетентни, приятелски настроени и отзивчиви професионалисти в своите сфери на обучение, което много улеснява нещата, когато имате въпроси. Обикновено, някои от тях са и предприемачи, ръководейки свои компании и минали през всичко онова, което ви предстои! Възможността да работите с тях не е за изпускане.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика  – level C.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на AP степента Уеб Дизайн в Дания (Multimedia Design and Communication), можете да продължите с top up програмите: Web development, Digital Concept Development, Innovation and Entrepreneurship.

Можете да прегледате и други top up или бакалавърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Ще се научите да комбинирате текст, звук, картини, анимирани графики и видео, така че информацията да бъде ефективно представена чрез всякакви интерактивни медии. Ще работите в областта на планирането, проектирането, контрола и прилагането на различни видове мултимедийни продукции, в различни бизнес сектори и дигитални медии. Можете да заемате позиция като: Frontend developer, Web designer, UX designer, Digital Concept developer, UX researcher, App developer, Interaction designer, Entrepreneur и други.

multimedia design denmark

Лично мнение и практически опит

Трябва да знаете, че избирайки да учите Мултимедиен дизайн, ще имате възможност да работите както като дизайнер, така и като програмист. Това е решение, което зависи изцяло от вас! Във всеки един от проектите вие сами ще можете да избирате коя роля да заемете, а това ще предначертае и живота ви след завършване. Едно от най-важните неща е, че няма да научите всичко от лекциите, които ще имате, а ще бъдете подтиквани да се самообучавате през голяма част от времето. Multimedia Design има много добра структура и дава една прекрасна база, върху която може да се надгради. Ще се научите да работите в екип от хора и да решавате технически и креативни проблеми по един много организиран начин на работа. Опитът, който ще придобиете, несъмнено би бил високо оценен от бъдещите ви работодатели.

Вижте цялото интервю с Атанас Митев 

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This