fbpx

Digital Concept Development (Top up)

digital concept development denmark

Какво представлява специалността?

Програмата Digital Concept Development в Дания, е базирана изцяло върху създаването или доразвиването на дигитални концепции в публичния/частния сектор. Разделена е на 4 равни по тежест теми – Business & Concept Development, UX Strategy, Digital Marketing & Communication, Project management.

Добитите през 18 месечния период знания, ще ви позволят да сте част от изследването (research) и изработката (development) на дизайн процесите, услугите (services) и потребителския опит (user experience), включени в един дигитален продукт или система. В програмата се разглеждат и изпробват практически теории и методи, както за User research – набиране и анализ на потребителски данни + методи за тестване на продукт, така и in-depth business analysis – разработка на бизнес модели, както и съответната им възможност за създаване на стойност (value creation). Не малка част заема и подготовката от интегрирането на елементи от Agile Project Management във всеки един от проектите през двата семестъра. Ще имате възможност да научите как се ползват, а и комбинират най-известните в IT сферата структури (frameworks) на Agile Project Management – SCRUM, DSDM, Extreme Programming, Lean Development.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:

  1. AP Degree in Computer Science; Design, Technology and Business; Design, Technology and Business (Graphics); E-design; Marketing Management; Multimedia Design; Service Hospitality and Tourism Management (или академична справка). Ако сте учили в България – бакалавърска степен в подобна специалност или поне 5 завършени семестъра.
  2. Мотивационно писмо.
  3. Копие от лична карта или паспорт.
  4. Други (ако не искате да разчитате единствено на оценките си).

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Digital Concept Development в Дания ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Една от тях е MSc in Information Technology – Product Design at SDU. Задължително съгласувайте нужния ви брой кредити с програмата, която искате да продължите!Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

digital concept development denmark

Лично мнение и практически опит

Програмата предлага практическа работа с реални клиенти, едновременно в частния и публичният сектор. Някои от тези включват: Banking, E-commerce, Development Agencies, Service and Hospitality.

Програмата е само три семестъра, като в първите два се набляга върху натрупването на знания и практически опит чрез работа с реални клиенти в по-голямата си част. В третия семестър всеки студент прилага наученото от програмата в задължителен стаж, като през същия период се работи индивидуално (или в група) върху бакалавърски проект – дигитална концепция базирана на реален клиент.

Цаньо Петров

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This