fbpx

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

ное. 10, 2021

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!
Подвели са те – МОЖЕ!

образование на английски в Дания

Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на английски език от академичната 2022/2023 година. Това обезнадежди много (ако не и почти всички) от дванайсетокласниците, които искат да получат висококачествено безплатно образование на английски език в чужбина. За щастие обаче, тази информация не е изцяло вярна! Некоректно е да се твърди нещо такова, когато то просто не съответства с реалността! Ако и вие сте едни от кандидат-студентите, на които е било казано, че вече не можете да учите в Дания на английски език, че всички програми в Дания вече са изцяло на датски език, СПОКОЙНО! ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!!

covid 19 Дания

Искаме да ви съобщим, че образованието на английски език е възможно и през 2022! Може да проверите това от достоверни източници, като сайта на министерството на образованието в Дания, сайта за висше образование в Дания или да се обърнете към нас – лицензирана и специализирана консултантска агенция за висше образование в Дания. Съветваме ви винаги да проверявате информацията, която получавате за обучението си, тъй като от този избор, до голяма степен зависи как ще изглежда бъдещият ви живот и професионално развитие. Недейте да правете компромиси, а винаги искайте най-доброто! Не се доверявайте напълно, когато някой някъде ви каже, че „не може“, че „няма начин“. Не може и няма начин за тях, не и за вас! Интересувайте се, потърсете второ и трето мнение, преди да свалите гарда и да поемете по друг път! Винаги търсете информация директно от източника – официалните датски сайтове на университетите, които ви интересуват.

архитектура в Дания

Това, което се перефрезира в България, като „затваряне на всички програми на английски във висшите учебни заведения в Дания“, бе вдъхновено от новината за плана на датското правителство да съкрати някои от специалностите на английски език от следващата академична година. Но това далеч не означава, че всички програми на английски ще бъдат прекратени! Мотивът на правителството да ограничи частично достъпа до програми на английски език е „намаляване на разходите за държавни субсидии, които студентите от ЕС получават при условие, че се обучават в университет и работят по време на следването“. Стипендията, която можем да получаваме като студенти, е в размер на 740 евро на месец (820 евро преди такси). Сами се досещате, че подобна субсидия няма паралел не само в Европа, но и в целия свят! Това субсидиране доведе до разход от над 200 милиона датски крони в повече, от предвиденото в държавния бюджет и правителството беше принудено да предприеме мерки срещу това.

обучение в Дания форум

Добрата новина е, че всеки един студент от Европейския съюз може и ще продължи да получава тази стипендия и през следващите години! Работейки минимално в Дания (11 часа на седмица), българският студент в Дания е напълно финансово независим с доход от над 1000 евро, при разход от около 700-800 евро! Наистина, няма друга държава, която да субсидира до толкова голяма степен младежите, които искат да получат висше образование и да станат истински професионалисти в сферата си. Дори така желаната от всички Холандия не може да се мери с тези условия – 0 евро семестриални такси, безплатно здравеопазване, високи стипендии, изключително много свободно време и какво ли още не, за което можете да прочетете повече тук!

covid 19 Denmark

Ако всичко това, което току-що прочетохте вие е накарало да се замислите за бъдещето си, то просто се свържете с нас! Някои от програмите, които имат прием на английски език за 2022 година са маркетинг, програмиране, дизайн, архитектура, роботика, мехатроника, бизнес и иновации, предприемачество, психологика, и други. По време на безплатната консултация с нас, ще разберете дали все още можете да кандидатствате за специалността, която ви вълнува на английски в Дания и през 2022! Възползвайте се от шанса да получите напълно безплатно висококачествено образование на английски език в Дания и през следващата година! Винаги има начин, дори и когато на пръв поглед не виждате такъв!  

Share This