fbpx

сериозна подготовка за високи резултати

Не губете времето си в търсене на информация за кандидатстването, шансовете ви за прием и живота в Дания. Истински важната информация, не е достъпна за вас, тъй като е изцяло на датски език.
Ако искате да учите в Дания, просто се свържете с нас!

Планове Според Вашите Нужди

Не знаеш кое да избереш?

Легенда

Какво точно включват услугите ни

Личен Консултант, с опит на студент в Дания

Не е успокоително, когато можете да стигнете само до секретарката, а имате въпроси, които не търпят отлагане, особено когато бъдещето ви е поставено на карта. Ние работим директо с вас, информацията ни е „директно от извора“, а скоростта на отговорите несъизмерима! Убедете се сами. Пишете ни в социалните мрежи!

Консултация за определяне на специалност

Не са редки случаите, в които кандидат-студентите не знаят какво искат да учат и съответно, с какво да се занимават „когато пораснат“. Не са малко и случаите, в които някой иска да учи „погрешната“ специалност поради една или друга причина. Преди да изберте по кой път да поемете е важно да отговорите на някои въпроси, които ще ви зададем, за да направите информиран и правилен избор за бъдещето си. 

Съставяне на списък от университети и програми

Най-хубаво е, когато всеки кандидат-студент вече знае къде и какво иска да учи. Подобно на кандидатстването след 7 клас, когато знаехте, че искате да сте част от 1АЕГ, СМГ или което и да е друго елитно училище в града ви! Ние ще ви помогнем в съставянето на перфектния списък, а изборът накрая и подредбата на желанията зависи изцяло то вас.

Ръководство за мотивационно писмо

Датските университети имат своите конкретни изисквания за тези писма. Всички писма минават през software за плагиатство. Не си позволявайте да копирате писма от интернет или да поверите задачата на агенция. Възможността да бъдете обвинени в плагиатство и да бъдете отхвърлени е голяма! Напишете лично своето оригинално писмо!

Неограничен брой корекции на мотивационно писмо

Ще коригираме мотивационното ви писмо толкова пъти, колкото трябва, за да достигне желания от вас (и нас) резултат. От нас получавате насоки и идеи, а вие сами ще прецените какво и как да промените, за да запазим автентичността на писмото! Отнасяме се доста критично към този документ и ако нямате опит в писането на писма, то се пригответе за повече от 5 основни корекции! Можете да бъдете сигурни, че крайният резултат ще смае читателя.

Съдействие при оформяне на препоръки

Всеки един документ има своята стойност за приема ви и препоръките не са изключение. Ние ще ви насочим какви изисвкания трябва да се спазят и допълнително ще оформим всяка една от тях, за да бъдат безупречни.

Помощ за създаване на оригинално CV

90% от кандидат-студентите използват един и същ шаблон за своите CV-та. Ще ви помогнем да изградите своето оригинлно CV, с което да бъдете различни от останалите. Нека вашето CV не завърши в кофата за боклук в края на деня! Бъдете оригинални – винаги!

Тест и сертификат по английски език

Съдействие с Oxford Online Placement Test, приемащ се от някои датски университети. Ще можете да направите по-кратък пробен вариант, както и реалния тест в домашни условия, под нашето наблюдение. 

Насоки при избор на най-подходящ тест по английски език (TOEFL, IELTS, CAE).

Огромен брой кандидат-студенти се насочват към един от сертификатите на Кеймбридж, защото те нямат дата на валидност. За съжаление, всеки един реномиран университет в Дания (и чужбина) ще уважи сертификата само ако той е не по-стар от 2г. Факторите при избор на тест са изцяло други и ние ще ви помогнем в избора направилния тест според нивото ви на английски език.

Личен достъп до optagelse.dk

За нас е важно всеки кандидат-студент да е максимално спокоен, че всичко е наред. Затова ви даваме пълен достъп до документите и кандидатурата ви! В противен случай ви очакват телефонни разговори, имейли или разходки до офиси на агенции, за да получите тази информация. Вие първи ще получите имейл, когато университетът е готов да ви изпрати отговор или има нужда от допълнителни документи. Бързата реакция в някои случаи е решаваща за бъдещето ви!

Пълно съдействие при подаване на документи към университетите

Много често изпратените документи са обърнати, размазани или непълни, което води до забавяне на обработката им или дори до отказ от съответния университет. Видът на всеки един документ е огледало на самите вас! Не си позволявайте лукса да „претупате“, който и да било от документите си!

Подаване на документи в неограничен брой университети и специалности.

Подаването на документи е ключова част от кандидат-студентския процес. С нас ще можете да подадете документите си към неограничен брой университети. Преди самото подаване ще обсъдим конкретната подредба според вашите желания и всичко, което сме подготвили заедно по време на подготовката ви!

Предварителна оценка за прием от университета (където е възможна).

Някои от университетите дават тази възможност на кандидат-студента да изпрати предварително пълния пакет или само някои от документите си. Това позволява на кандидат-студента да бъде доста по-спокоен, особено, когато изискванията за желаната специалност не са кристално ясни. Тези предварителни оценки се извършват в строго определени периоди от годината.

Ръководство за живота в Дания

Ръководството за живота в Дания е пълно с полезни съвети и трикове, за да се улесни първите ви месеци в страната. За да се адаптирате лесно в чужбина, е важно да сте добре запознати с всичко, което ви предстои. Животът зад граница не винаги е лесен. Най-малко ви очаква „културен шок“, който може да продължи с години. С наша помощ не само ще го преодолеете по-лесно, но и ще си спестите куп главоболия, през които минахме ние самите. 

Подаване на документи за квартира

Единици са кандидатите, които подават документи за квартира на време! Не чакайте да бъдете приети, за да започнете процеса! Това е рецепта за сериозни главоболия, а кандидат-студентите, които не заминават поради липса на квартира не са единици!  Наемите в Дания могат лесно да надхвърлят 1500 лв за малка стая, ако се забавите. Ще ви помогнем да получите най-доброто на най-ниската цена! 

Училище за родители

С приема на кандидат-студента в Дания в семейството настъпват сериозни промени. И тъй като фокусът е поставен над студента, родителите остават на заден план. Ние обаче знаем за всички притеснения и безсънни нощи, които съпътстват всеки един родител (и малко повече майките). Спокойно! Ние сме помислили и за вас! С наша помощ, подкрепа и информация ще бъдете напълно спокойни за всичко!

Подготвителни групови семинари за родители и студенти

От опит знаем, че колкото и информация и указания да даваме по време на годината докато работим с кандидат-студентите и родителите, въпросите и паниката след приема внезапно се увеличават. Организираме няколко семинара в ключови моменти, за да сме сигурни, че всеки един наш студент и родителите му/ѝ са максимално добре подготвени за своя нов живот. 

Адаптирани онлайн курсове и сертификати по специалността

С наша помощ ще можете да се сдобиете със сертификати в сферата, където кандидатствате, за да сте с едни гърди напред пред останалите! Това ще ви даде възможност не само да навлезете сериозно в бъдещата си сфера на реализация и да натрупате сериозни умения, но и да изградите завидно портфолио!

Насоки за персонално портфолио

Портфолиото не е задължително за повечето специалности в Дания. Разбира се, ако то присъства заедно с всичко останало, то обезателно ще ви направи различни от всеки един кандидат-студент, с когото ще се борите за избраната от вас специалност. Важно е, разбира се, да имате проекти, които да можете да включите в него. 

Подготовка за интервю + видео запис

Някои университети провеждат интервюта с кандидатите (лично, по телефон или скайп), за да проверят техните езикови способности, но също така тяхната мотивация и степен на подготовка за бъдещия им живот в Дания. За съжаление, понякога кандидатите са много притеснени, което играе решаваща роля за приема им! Ще ви подготвим, след което ще получите видео материали от интервюто, което ще проведем с вас, за да имате възможност да анализирате отговорите и поведението си. Това ще ви направи по-спокойни и сигурни по време на истинското ви интервю.

Съдействие за разрешително за пребиваване

Разрешителното за пребиваване е първият документ, с който трябва да се сдобиете. Ще ви помогнем с подготовката на документите, за да получите разрешителното възможно най-бързо, което ще ви даде възможност да търсите легално работа в страната!

Съдействие за CPR номер

CPR номерът е вашето датско ЕГН. Ще ви помогнем да подадете правилно документите си за него, след което ще можете да извършвате почти всички необходими операции в страната.

Асистенция за намиране на стипендии или други субсидии

Стипендиите в Дания са няколко и всяка има ясни изисквания. Допълнително, по време на стажа ви ще имате възможност да кандидатствате за други помощи, с които ще ви помогнем.

Съдействие за SU

SU – Statens Uddannelsesstøtte, е месечната студентска стипендия, отпускана от държавата. Важно е да споменем, че много кандидат-студенти не спазват някои от изискванията и в резултат трябва да върнат огромни суми обратно (често над 10 000лв)! Ще ви помогнем това да не се случва с вас!

Съдействие за банкова сметка

Услугите и таксите на банките в Дания се различават. Ще ви помогнем да направите правилния избор, за да получите своята банкова сметка бързо, лесно и удобно. Опитът ни с интернет банкиране, преводи и всякакъв вид плащания ще разреши много от проблемите, които костват на новодошлите студенти излишни такси.

Съдействие при всички международни плащания

Интернационалните плащания не са от най-евтините. Българските банки имат своите такси, а по-лошата новина е, че валутните курсове, които ни обявяват не са от най-изгодните. Допълнително, надяваме се, е няма да носите всичките си пари кеш в Дания. Преди да се сдобиете с датска банкова сметка ще имате някои затруднения с плащанията на наема си и сметките си. Е, не се притеснявайте – ние ще ви помогнем!

Съдействие за NemID

NemID е датският дигитален подпис. Той е жизнено важен, за да можете да извършвате всяка една операция онлайн в страната. Ще ви помогнем с неговото получаване и правилно активиране.

Съдействие при всички комуникации на датски

Още с получаването на договора си за квартира в България, ще се сблъскате с привидно неразрешим проблем за вас. Всички официални документи в Дания са изцяло на датски. Много често студентите губят депозитите си за квартира (около 3000лв), защото подписват некоректно съставени договори или не знаят какви стъпки да предприемат при нанасяне и изнасяне.

Съдействие при подписване на договор за квартира!

Договорът ви за квартира ще бъде изцяло на датски език. Важно е не само да знаете какво подписвате, а и какви са правилните стъпки, които следват, когато се нанесете в квартирата си, за да не загубите депосита си за нея или да похарчите излишни суми за прекъснат ток, защото не сте спазили изискванията на наемодателя. 

Съдействие при избор на доставчик и плащане на сметки за вода/ток/парно

При някои квартири сами ще трябва да изберете доставичика си за ток. Това също така трябва да се случи в строго определени срокове, за да не ви спрат тока, което води до такси за неговото пускане. В Дания можем да избираме между различни пакети и различни доставчици и ние ще ви помогнем да направите най-добрия избор!

Съдействие с всички практически проблеми, по време на целия престой на студента в страната!

Добре знаем, че всяко начало е трудно. Особено, когато сме сами, не говорим местния език и ежедневно имаме нов и нов проблем, с който трябва да се преборим. За да направим престоя ви в Дания такъв какъвто ние самите бихме искали да имаме още от самото начало, ще ви помагаме с отговори на всеки дребен или по-сериозен проблем, с който се сблъсквате докато живеете в Дания. За 12+ години в страната, все знаем това-онова.

Съдействие при закупуването на самолетни билети и организиране на цялото пътуване в страната

Транспортът в Дания е скъп, като билетите лесно надхвърлят сумите от 100лв. Много често билетите за влаковете в Дания са по-скъпи дори от самолетните. Ще ви помогнем с подбора на най-добрите, бързи и евтини варианти, за да стигнете до своя град, в удобно за вас време. Транспортни системи, намаления и карти – имате всичко от нас!

Видео материали - Ориентирай ме в Дания

Много често студентите са притеснени с организирането на пристигнаето си в Дания. За съжаление, летището и централата гара в Копенхаген крият изненади и подлагат на стрес новодошлите, които обикновено бързат, за да не изпуснат планирания си транспорт до съответния град! Ще ви дадем видео материали, с които да сте сигурни, че се качвате на правилния влак, метро, автобус, както и че си купувате точния билет за крайната ви точка!

Съдействие за субсидия за жилище

В Дания имате възможност да получавате помощи за квартирата си всеки месец. Документите и за тази помощ са изцяло на датски – ще ви помогнем с всичко необходимо, за да кандидатствате за нея.

Съдействие за синдикат

Всеки работещ гражданин в Дания има право на защита от своя синдикат. Когато работодателят постъпи нередно с вас (не ви плати например), на помощ идват адвокатите от вашия синдикат! 

Съдействие за Акаса

Всеки работещ гражданин на Дания има право да получава обезщетения, ако загуби работата си – около 1300 евро на месец. След завършване на образованието си, държавата ще ви помогне, за да си намерите добре платена работа по специалността си! Ще ви насочим към правилната институция според сферата ви и ще ви помогнем с всички необходими документи, за да се запишете в нея.

Контакти с адвокати, при нужда

Понякога студентите биват мамени по различни причини (най-вече с депозити за квартира), поради липсата на информация в дадена сфера. Ако ви се наложи, ще ви насочим към безплатна правна помощ според конкретната ситуация, в която се намирате! 

Съдействие при намиране на най-ниските цени (понякога безплатно) за всички учебници!

Не бързайте да купувате учебниците си. Някои от тях със сигурност ще надхвърлят 100лв. Ще ви споделим информация, която значително да намали разходите ви за всички учебни материали. 

Асистенция с намиране на стаж

Всяка една програма в Дания включва задължителен стаж в датска или интернационална компания. Важно е да предприемете нужните действия навреме. Ние ще ви помогнем с всичко необходимо, за да атакувате компаниите, за които наистина искате да работите!

Оставаме на линия за вас – Завинаги!

Консултация в труден момент

Независимо дали имате нужда от нас само 3 дни след пристигането си в Дания или се окажете в трудна и заплетена ситуация след 3 години, бъдете убедени, че ще ви помогнем да вземете най-доброто решение! 

Училище за Родители

От опит знаем, че родителите изпитват сериозни притеснения, след заминаването на студента в Дания. Ние ще работим паралелно с вас, за да сте спокойни, че детето ви се справя безпроблемно в Дания!

Запази Безплатна Консултация

Независимо коя подготовка изберете, можете да сте сигурни, че сътрудничеството с Данбъл ще ви спести много време, пари и ще ви даде увереността, че работите с консултанти, които имат житейски опит придобит от 12+ години прекарани в Дания. Препоръчваме консултацията да се провежда в присъствието на кандидат-студента и един от родителите.

Пълна консултантска услуга, преди да започнете процеса за кандидатстване – какво да подготвите и какво да гледате.

45 минути, в които ще ви обясним как протича кандидатстването и работата с нас, както и какво трябва да знаете за студентския живот в Дания.

Съдействие при подбор на университети и специалности.

Share This