fbpx

Университети в Дания – Безплатно обучение и специалности

Кои са някои от важните неща, които трябва да знаете за Дания?  

Все повече международни кандидат-студенти избират висшето образование в Дания. Това се дължи на големите инвестиции в областта на образованието от страна на държавата, отличното академично ниво и успешната реализация на висок процент от завършилите. Университетите в Дания са сред най-високо оценените висши учебни заведения в света. Студентите от Евройексия съюз имат уникалния шанс да се възползват от напълно безплатното обучение в различни специалности на английски или датски език, във всички университети в Дания! Благодарение на факта, че България се присъедини към Евросъюза през 2007г., все повече сънародници избират да получат професионалните си умения именно в Дания!

Университетите са с международна насоченост и предлагат програми в различни професионални сфери. Всяка една програма включва практически проекти, поставени от датски компании и стажове в различни интернационални или местни фирми. Университетите в Дания са тясно свързани с локалните бизнеси. Много често, още преди да завършат образованието си, най-добрите студенти получават предложения за работа. Също така, университетите в Дания партнират с други чуждестранни реномирани университети, в които ще можете да прекарате семестър или дори година от образованието си. Независимо дали университетът, в който ще направите своя internship се намира в Нова Зеландия, Северна Америка или Китай, вие ще сте освободени от семестриални такси, защото сте датски студент!

университети дания безплатно обучение специалности

Университетите в Дания използват европейската система за трансфер на академични кредити (ECTS). Така студентите могат да бъдат мобилни в международния сектор на висшето образование в цял свят. Успешно завършените курсове и получените кредити дават възможност на студентите да продължат обучението си в други колежи и университети. 

Начинът на преподаване в университетите в Дания е наистина различен от този в България! Отличава се с новаторски стил на преподаване, обучението се провежда в малки групи, в неформална среда, което допълнително развива логичното мислене, уменията за работа в екип, както и социалните способности на всеки един студент. Това са качества, които всички работодатели търсят в XXI век! Като студент в Дания, от вас ще се очаква непрекъснато да прилагате наученото на практика, за да разрешавате проблеми от работната среда! 

Студентският живот в Дания протича различно! Възможността, която ще имате да НЕ работите на пълен работен ден, за да се издържате, ще ви направи един доволен и спокоен студент, в който и да е университет в Дания! Това ще ви осигури достатъчно време, за да бъдете перфектно подготвени за проектите си в университета. Различните събития и екскурзии, които се организират от висшите учебни заведения и различните организации в града, в който ще живеете, ще допринесат към невероятното ви студентско изживяване, в това число концерти, фестивали и какво ли още не!

Share This