fbpx

Бакалавърска степен в Дания

Какви бакалавърски програми можете да учите тук?

бакалавърски програми в дания

Датските сертификати се признават в цял свят и осигуряват отлична основа за бъдещата ви кариера.  

Датската образователна система е предназначена за насърчаване на творчеството, иновациите, аналитичното и критично мислене. Ако изберете да карате бакалавърска степен в Дания, ще бъдете посрещнати от една актуализирана учебна среда, където ще можете да се учите от експерти от индустрията и ще карате стажове в международно признати организации. За бакалавърски програми можете да кандидатствате за два приема през годината.

  1. Учебна година започваща от 1 септември – краен срок за подаване на документи 15 март.
  2. Учебна година започваща от 1 февруари – краен срок за подаване на документи 1 декември.

Бакалавърските степени в Дания се различават коренно от тези предлагани в българските университети. Практическите познания, които ще получите още по време на образованието си, могат да се окажат решаващи след дипломиране, когато започнете да търсите реализация в областта си. Изключително се набляга на груповата работа и на прилагането на теорията, придобита по време на лекциите. Тук става дума за актуална информация, а не суха теория, от преди 30 години. Университетите са много добре оборудвани, като повечето от тях предоставят 24 часов достъп на студентите си до сградите на съответния университет.

Освен това, глобалните партньорства между висшите учебни заведения, бизнеса, научните и обществените изследователски институти, осигуряват обучение и научни изследвания в Дания, отразяващи най-новите познания и отговарящи на нуждите на глобалния пазар на труда. Много често, компаниите, които предлагат практика, впоследствие наемат стажантите си, ако разбира се са останали доволни от тях по време на стажа им. Това е една прекрасна възможност за летящ старт на всеки завършващ студент. Много е важно добре да подберете компаниите, в които искате да прекарате 12 седмичния си задължителен стаж по време на бакалавърската си степен в Дания.

Програми в Дания

Share This