fbpx

Value Chain Management (BA)

value chain management denmark

Какво представлява специалността?

Програмата Value Chain Management в Дания, е концепция за управление на бизнеса. Предметите, които ще изучавате ще ви помогнат да придобиете идеална представа за етапите, през които преминава една компания, за да създаде идеалния продукт или услуга. Тук ще ви занимаят с Purchasing and Negotiation marketing, Logistics, Supply chain management, Inventory management, Production technology. Ще се сблъскате с известни проблеми на големи компании като LEGO и Samsung, които са били и все още са изправени пред редица решения за оптимизиране на процесите на производството си. Ще имате реалната възможност да оптимизирате линията на производство, за да повишите нейната ефективност и да спестите време и пари на истински датски компании. Мениджъри и дори собственици на малки или по-големи компании ще влязат лично в класовете ви, за да потърсят помощта ви! Съвсем възможно е да бъдете наети от такава компания, ако успеете да разрешите проблемите, които ѝ носят загуби от хиляди датски крони всеки месец.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level B.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Value Chain Management ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Дори само с бакалавърска степен в сферата ще можете да работите като: Purchasing agent, Operations manager, Logistics analyst, Purchasing manager, Supply chain manager, Logistician, Logistics manager, Production, planning and expediting clerk, Storage and distribution manager.

value chain management denmark

Лично мнение и практически опит

Във VCM всеки семестър има събитие наречено „TOPweek“. Това е програма, в която VIA си сътрудничи с 3 други университета. Провежда се в Испания, Германия или Холандия.  🇧🇶🇩🇪🇩🇰🇪🇸 Само няколко избрани студенти от университета могат да участват. През март 2019 г., темата беше „The Fresh Connection – Virtual Supply Chain Gaming“. Звучеше интересно и като студент много се заинтересувах и кандидатствах. За мой огромен късмет бях приета и заминах за Холандия!

По време на Topweek бяха създадени смесени екипи за „играта на виртуалната верига за доставки“. Teambuilding-ът сплоти отбора ни и доста се позабавлявахме. Имахме няколко интересни лекции, от които се възползвахме и приложихме в състезанието. Освен това се запознахме отблизо с компанията, която беше свързана със самата тема. Беше страхотно – обядвахме заедно, купонясвахме заедно. Никога не съм си представяла, че ще имам такива готини приятели от това пътуване. Като цяло, TOPweek може да бъде чудесна възможност, за всеки, който иска да научи нещо допълнително, свързано с образованието или бъдещата работа!

Цвети Петрова

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This