fbpx

Value Chain Management (BA)

value chain management denmark

Какво представлява специалността?

Програмата Value Chain Management в Дания, е концепция за управление на бизнеса. Предметите, които ще изучавате ще ви помогнат да придобиете идеална представа за етапите, през които преминава една компания, за да създаде идеалния продукт или услуга. Тук ще ви занимаят с Purchasing and Negotiation marketing, Logistics, Supply chain management, Inventory management, Production technology. Ще се сблъскате с известни проблеми на големи компании като LEGO и Samsung, които са били и все още са изправени пред редица решения за оптимизиране на процесите на производството си. Ще имате реалната възможност да оптимизирате линията на производство, за да повишите нейната ефективност и да спестите време и пари на истински датски компании. Мениджъри и дори собственици на малки или по-големи компании ще влязат лично в класовете ви, за да потърсят помощта ви! Съвсем възможно е да бъдете наети от такава компания, ако успеете да разрешите проблемите, които ѝ носят загуби от хиляди датски крони всеки месец.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level B.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърската специалност Value Chain Management ще можете да продължите различни магистратури в Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Дори само с бакалавърска степен в сферата ще можете да работите като: Purchasing agent, Operations manager, Logistics analyst, Purchasing manager, Supply chain manager, Logistician, Logistics manager, Production, planning and expediting clerk, Storage and distribution manager.

value chain management denmark

Лично мнение и практически опит

Във VCM всеки семестър има събитие наречено „TOPweek“. Това е програма, в която VIA си сътрудничи с 3 други университета. Провежда се в Испания, Германия или Холандия.  🇧🇶🇩🇪🇩🇰🇪🇸 Само няколко избрани студенти от университета могат да участват. През март 2019 г., темата беше „The Fresh Connection – Virtual Supply Chain Gaming“. Звучеше интересно и като студент много се заинтересувах и кандидатствах. За мой огромен късмет бях приета и заминах за Холандия!

По време на Topweek бяха създадени смесени екипи за „играта на виртуалната верига за доставки“. Teambuilding-ът сплоти отбора ни и доста се позабавлявахме. Имахме няколко интересни лекции, от които се възползвахме и приложихме в състезанието. Освен това се запознахме отблизо с компанията, която беше свързана със самата тема. Беше страхотно – обядвахме заедно, купонясвахме заедно. Никога не съм си представяла, че ще имам такива готини приятели от това пътуване. Като цяло, TOPweek може да бъде чудесна възможност, за всеки, който иска да научи нещо допълнително, свързано с образованието или бъдещата работа!

Цвети Петрова

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This