fbpx

Самолетни билети до Дания

Кои авио компании летят от България?
Кога е най-добре да закупите вашите самолетни билети до Дания?
Как да организирате транспорта си вътре в страната?
Можете ли да ползвате намаления?
Какви цени на транспорта трябва да очаквате?

самолетни билети до Дания

Бързата реакция е гаранция за най-добрата цена!

Честито! Приети сте в Дания. Сега се питате, как да организирате транспорта си до там? Ние препоръчваме полет със самолет, тъй като това е най-бързият и лек начин да стигнете. Самолетните билети до Дания варират в зависимост от кой и до кой град летите. Обикновено има полети от София до Копенхаген и Билунд, но също така дестинациите Варна/Бургас – Олборг/Копенхаген също са популярни. Препоръчваме ви да резервирате самолетните си билети почти веднага щом получите потвърждение, че сте приети в университета, което ще ви гарантира и тяхната най-ниска цена. Разбира се, тук идва и друг фактор – квартирата. Би било чудесно, ако в този момент вече сте получили оферта и за квартира, за да знаете къде ще се приютите щом пристигнете в Дания. Ние, също сме в състояние, да ви помогнем в организирането на цялото ви пътуване.

Летище Копенхаген. Ами сега накъде?

Кацайки на летище Копенхаген, ви очаква леко приключение (особено ако не сте пътували сами до този момент), тъй като това е едно от най-големите летища в Европа! Не се притеснявайте! Ние ще ви подготвим за всичко, което трябва да знаете вътре и извън него. Ако ви се налага да хванете влак или автобус за града, в който ще живеете, следва да излезете от летището през терминал 3. Най-вероятно, ще трябва да си купите билет от червените електронни машини преди изхода на терминала. Опитът ни показва, че това е трудна задача за повечето чужденци. Важно е да не изпадате в паника. Ние, от наша страна ще ви дадем видеозапис, за да сте сигурни, че ще се справите сами. Близо до червените машини, можете да закупите и необходимата ви Rejsekort карта, с която ще можете да пътувате с намаление в градския транспорт в цяла Дания. За нея също ще ви дадем видеозапис. Просто се свържете с нас! 

самолетни билети до Дания

Транспортна мрежа в градовете

Билетите във всеки град са на различни цени. Градският транспорт в Дания е разделен на зони и цената на пътуването зависи през колко зони ще минете.

Въпреки това, съществува така наречената „карта за пътувания“ – Rejsekort, която се заявява по интернет или се закупува от различни пунктове в града (включително и от летището в Копенхаген или Билунд). Картата се зарежда с паричен кредит, който ще ви позволи да пътувате навсякъде в страната. Тя предоставя голяма отстъпка – ако нормалният билет струва 22 крони, то с картата той ще бъде намален на 11 крони. Другото преимущество е, че колкото повече ползвате картата, толкова по-голяма отстъпка получавате при всяко следващо ползване на последната.

Междуградски транспорт в Дания:

Тук опциите са влак, автобус или самолет. Започвайки със железопътния транспорт, би било редно да вметнем, че пътуването с влак в Дания без отстъпка или без карта за намаление е доста скъпо. Разбира се, има редица възможности, които да го направят по-евтино. 😉

самолетни билети до Дания

Намаления на билети в Дания

За да спестите от разходите си за билети за влак или автобус, които понякога надхвърлят 100лв, ви препоръчваме да закупите билетите си предварително от съответните сайтове. Недостатъкът тук е, че няма как да анулирате закупените билети в случай, че сте изпуснали транспортната си връзка или впоследствие сте решили да промените плановете си за деня. Затова, за да сте сигурни, че ще се справите, си отделете поне 2 часа, за излизане от летището в Копенхаген.

Като студенти в Дания, ще можете да използвате студентските намаления за транспорт, но за целта ще са ви необходими новите ви датски документи, които ще получите след като започнете лекции в университета.

Не се притеснявайте! Ние ще ви помогнем да организирате цялото си пътуване от България до вратата на квартирата ви в Дания на най-добрата цена!

Блог

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Безплатното образование на английски език в Дания е възможно и през 2022!

Искаш да учиш безплатно в Дания, но ти казаха, че вече не може?! Предложиха ти Холандия?!Подвели са те - МОЖЕ!Голяма част от консултантските агенции в България за висше образование в чужбина, съобщиха новината, че датското правителство ще закрие всички програми на...

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Къде да уча? – Как избрах образованието в чужбина

Какво е да си в 12 клас и да не знаеш какво искаш да учиш и работиш?Как се отговаря на въпросите, с които бива засипан един млад човек, който е на път да направи важен избор? Какво ще правиш с бъдещето си? Каква специалност мислиш да следваш? Къде да уча? Как? Кога?...

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

COVID-19 и Дания. Как ситуацията повлия на икономиката, образованието и начина на живот в цялата страна?

Как реагира Дания на ситуацията с COVID-19 от февруари досега? Как се справят българските студенти в страната?Животът на всеки един от нас се промени заради пандемията причинена от COVID-19. В Дания също имаше налагане на ограничения с цел спиране на...

Share This