fbpx

Магистратура по Инженерство, Иновации и Бизнес в Дания

MSc in Engineering – Engineering, Innovation and Business

Гарантирано работно място и професионално развитие

ВСИЧКИ студенти получават гарантирано работно място след завършване на магистърското си обучение по инженерство в SDU Sønderborg!

магистратура инженерство иновации бизнес

Избирайки магистърската степен по инженерство, иновации и бизнес, вие ще се сдобиете с комплексни знания в направленията инженерство и бизнес развитие.

Тази учебна програма ще ви предостави умения, които са изключително търсени в индустрията, но също така и ще сте достатъчно компетенти да развиете собствен бизнес. Тук ще придобиете широкообхватни знания в разработването на продукти – като в същото време ще специализирате в по-тясна предметна област. В допълнение към предметите, свързани с инженерството, учебната програма се фокусира върху креативността и бизнес процесите.

магистратура инженерство иновации бизнес

Какво представлява специалността?

В магистърската програма, ще изучавате предмети, като:

Управление на иновациите и научни методи; Предприемачество и управление на проекти; Дизайн и креативност; Администриране и управление на компанията; Разработване на мехатронни продукти; Разработване и производство на механични изделия; Разработване на интелигентни електронни продукти.

магистратура инженерство иновации бизнес

По време на обучението си често ще работите по различни проекти заедно с вашите състуденти. Ще работите в международна среда и ще се научите да кооперирате ефективно с най-разнообразен тип хора, с различни възгледи и ценностни. Ще работите по проекти, определени от индустрията, и ще се научите да прилагате теоретичните си знания при решаване на практически проблеми.

Наред с всичко останало, вие имате възможността да основете ваш собствен бизнес още по време на обучението си!

Няма да е учудващо, ако на вас и вашите състуденти ви хрумне идея за продукт, проучите пазарните възможности, разработите метод за производство и станете собственици на бизнес до края на обучението си. Академиците от института на Мадс Клаузен ще ви помогнат в процеса на създаване на продукта, а инвестицията и началният капитал ще бъдат осигурени от заинтересувани спонсори.

Ще имате възможността и да направите стаж в компания в Дания или чужбина и да приложите на практика своите технологични, бизнес и креативни умения.

Можете да вземете допълнителни курсове според личните ви интереси по време на обучението си в програмата.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

Можете да кандидатствате за прием, ако притежавате подобна бакалавърска степен, която съответства на магистърската степен. За да бъде взета кандидатурата ви предвид, вие трябва да покривате определени изисквания, свързани с изучаваните предмети в бакалавъра ви. След това университетът ще оцени кандидатурата ви индивидуално.

За да разберете дали изпълнявате всички критерии се свържете с нас!

Част от документите, които ще са ви необходими са:

  1. Мотивационно писмо.
  2. Диплома за завършен бакалавър
  3. Копие от лична карта или паспорт.
  4. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

С диплома по инженерство, иновации и бизнес ще имате редица възможности за работа – в Дания или в чужбина. Наред с други неща, можете да ръководите иновативни процеси и разработване на бизнес концепции или да изберете индивидуална кариера. Възможно е също така да продължите по тригодишна изследователска програма, която ще доведе до докторска степен. Друг вариант е да изучавате програма за промишлени изследвания, която се извършва в тясно сътрудничество с компания, в която работите. Завършилите тази магистърска програма имат право да използват званието магистър по инженерство (инженерство, иновации и бизнес).

магистратура инженерство иновации бизнес

Структура на програмата  

Магистърската програма се състои от теоретични курсове и работа по проекти. За да видите подробната схема, натиснете тук.

1-ви и 2-ри семестър представляват глвано теория и прилагането й на практика, като студентите имат възможноста за изтестват знанията си по всяко време, което пожелаят. Студентите се насърчават да прекарат 3-ти семестър в чуждестранен партньорски университет. Студентите, които не заминават в чужбина през 3-тия си семестър, могат да работят върху вътрешен проект, в зависимост от техните индивидуални интереси. В 4-ти семестър ще ви предстои да напишете магистърската си теза.

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This