fbpx

Магистратура по Електроника в Дания

MSc in Engineering – Electronics

 

Гарантирано работно място и професионално развитие

 

ВСИЧКИ студенти получават гарантирано работно място след завършване обучение по инженерство в SDU Sønderborg!

магистратура електроника дания

Обучавайки се в магистърска степен по инженерство – електроника, вие ще придобиете компетенции в силова електроника и вградени системи, те се намират в почти всяко електронно оборудване към днешна дата. Ще се научите да комбинирате двете академични области на практика и по този начин да играете централна роля в развитието на бъдещите високолтехнологични продукти. Например, хибридните и електрическите автомобили използват силова електроника и интелигентно управление, за да осигурят намалена консумация на енергия.

Тенденцията показва, че бъдещите продукти ще стават все по-енергийно оптимизирани. Това означава, че все повече и повече електроника ще се основава на силова електроника, вградени системи и технологии за управление. Поради това търсенето на електронни инженери с компитенции в тези области ще нараства все повече.

магистратура електроника дания

Какво представлява специалността?

В програмата ще бъдете обучавани в три академични области: силова електроника, вградени системи и интегрирано приложение с фокус върху индустриалните приложения.

Силова електроника
Световното потребление на енергия нараства, което довежда до повишено внимание върху необходимостта от преобразуване на производството на енергия от използването на изкопаеми горива към възобновяема енергия, например под формата на слънчева и вятърна енергия. Силовата електроника е ключът към новите решения за устойчива енергия.

Накратко, силовата електроника е оптималното преобразуване на енергия от една форма на електрическа енергия в друга. Това преобразуване се среща навсякъде, където има нужда от промяна на формата на електрическата енергия, например напрежение, ток, фаза или честота. Използването на преобразуване на електрическа енергия нараства, тъй като еволюцията на компонентите на силовата електроника търпи бързо развитие.

магистратура електроника дания

Вградени системи
Втората академична област на програмата са вградените системи, които се намират в почти всяко електронно оборудване. Вградените системи се намират навсякъде и се използват във всички пазарни сектори като енергетика, здравеопазване, околна среда, селско стопанство, комуникации, развлечения, текстил, транспорт, логистика, химия, храни и материали.

Интегрирано приложение

Примери за интегрирани приложения, където комбинацията от силова електроника и вградени системи играе основна роля:

Силова електроника и вградена система се използват за контролиране на скоростта на въртене на вятърни турбини с цел производство на максимална мощност
Енергията от слънчеви панели се преобразува в енергия чрез използване на силова електроника и вградени системи
Транспортният сектор е основен потребител на енергия, където хибридните и електрическите автомобили разчитат на силова електроника, вградени системи и контрол, за да осигурят намалена консумация на енергия
Съхраняването на енергия във водни резервоари или резервоари под налягане се извършва чрез силова електроника, комбинирана с вградени системи
Силовата електроника и вградените системи се използват в космически кораби и сателити за преобразуване на енергия от слънчеви панели, горивни клетки и батерии
В предметите от нашето ежедневие – телевизори, фурни, автомобили, часовници, дронове, захранване и кухненски роботи и др.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

Можете да кандидатствате за прием, ако притежавате бакалавърска степен по електроника, мехатроника, роботика, интегриран софтуер или електроинженерство. Но за да бъде взета кандидатурата ви предвид, вие трябва да покривате определени изисквания, свързани с изучаваните предмети в бакалавъра ви. След това университетът ще оцени кандидатурата ви индивидуално.

За да разберете дали изпълнявате всички критери се свържете с нас!

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършен бакалавър
3. Копие от лична карта или паспорт.
4. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

Програмата предлага редица възможности за кариера както в Дания, така и в чужбина. Можете да заемете позиция като инженер по разработка и изследване, ръководител на проекти за развитие, технически ръководител, консултант или проектов изпълнител. Обикновено завършилите студенти работят в сферата на разработването на електронни продукти, зелени технологии, устойчива енергия и транспортни системи.

Можете също да продължите с 3-годишна изследователска програма, която води до докторска степен.

магистратура мехатроника

Структура на програмата  

Магистърската програма по електроника е съвкупност от теоретични курсове и работа по проекти. За да видите подробната схема, натиснете тук.

Студентите трябва да преминат тест за започване на обучение в рамките на първите две седмици от обучението, за да продължат по програмата си. Целта на теста е да се провери дали студентите са започнали обучението си успешно.

1-ви и 2-ри семестър представляват глвано теория и прилагането й на практика, като студентите имат възможноста за изтестват знанията си по всяко време, което пожелаят.

Студентите се насърчават да прекарат 3-ти семестър в чуждестранен партньорски университет. Студентите, които не заминават в чужбина през 3-тия си семестър, могат да работят върху вътрешен проект, в зависимост от техните индивидуални интереси.

В 4-ти семестър ще ви предстои да напишете магистърската си теза.

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This