fbpx

Бизнес Мениджмънт & Маркетинг
(Двоен бакалавър)

бизнес мениджмънт Дания

Какво представлява специалността Бизнес Мениджмънт & Маркетинг?

Програмата Бизнес Мениджмънт & Маркетинг ще ви даде възможността да получите две бакалавърски степени едновременно. Образованието ви включва Топ ъп програмата International Sales and Marketing Management, която ще изучавате в Колдинг. Паралелно с това ще посещавате online лекции от университета в Лийдс Бекет, за да придобиете бакалавър по Бизнес Мениджмънт и Маркетинг. Това, което ще се опитате да направите няма да е лесно! Докато всички ваши приятели карат едно образование, то вие ще сте натоварени с ДВЕ! За да успеете, трябва да сте готови за всички предизвикателства, които ще се изправят пред вас като организация на времето и ефективност. Ще се занимавате с продажби, маркетинг, право и мениджмънт в международен контекст. Ще се научите да планирате и реализирате продажби и маркетингови стратегии, както и да анализирате и оценявате възможностите на дадена компания за растеж и развитие.

 

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

  1. AP Degree in Marketing Management (възможни са и други специалности). Ако сте учили в България – бакалавърска степен в подобна специалност или поне 5 завършени семестъра.
  2. Мотивационно писмо.
  3. Копие от лична карта или паспорт.
  4. Други (ако не искате да разчитате единствено на оценките си).

Какво може да продължите да учите или да работите?

След завършване на бакалавърските специалности Международни Продажби и Маркетинг Мениджмънт и Бизнес Мениджмънт и Маркетинг (International sales and Marketing Management; Business Management and Marketing), ще имате възможността да продължите различни магистърски специалности в различни градове в цяла Дания. Можете да прегледате всички магистърски специалности в Дания. Ако имате желание да продължите образованието си извън Дания, това също е възможно. Свържете се с нас, за да не допуснете грешки.

Притежавайки тези бакалавърски степени, пред вас ще се отворят възможности за работа в различни компании, които се занимават с продажби, маркетинг и износ на международната сцена.

Конкретната реалиация зависи най-вече от вашите лични интереси – кое до каква степен ви доставя удоволствие. Възможно е да работите като мениджър, или Project Manager Coordinator. Sales and Marketing Coordinator, Key Account Manager, Product Manager, Sales Manager и други.

Ще можете да работите в датски компании, които имат бизнес отношения в чужбина, както и в международни, които изнасят своите продукти за Дания.

business management denmark

Лично мнение и практически опит

В началото се питах дали ще съумея да се справя с двата бакалавъра на веднъж. На моменти беше доста напечено, тъй като трябваше да съм яко балансиран, за да смогна и постигна високи резултати както за бакалавъра в Дания, така и за този от Англия. 

Структурата обаче е много добра, даваща ти възможност да успееш да се справиш, стига да го искаш наистина. Някои от колегите ми се оплакваха постоянно, но сега, като се връщам назад във времето, те не изпускаха парти… А партита има и сега! 

Няма как, трябва да определите приоритетите си и да действате според желанията си. Има разлики в типа на преподаване и изисквания, което ви дава още по-голяма представа за различните култури на хората от различните държави. За да получите бакалавъра от Лийдс Бекет трябва да платите семестриалните им такси, но като студенти в Дания със стипендия това не е никакъв проблем. И за момент не бих се замислил дали да го направя отново. Аз просто инвестирах в себе си, а по-добра инвестиция от това – няма! 

Михаил Василев

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This