fbpx

Инженерство, иновации и бизнес в Дания

Engineering, Innovation and Business

Engineering business innovation sdu

Какво представлява специалността?

Светът има нужда от инженери, които да желаят да създават и управляват свой собствен бизнес. Ако мислите, че вие притежавате нужната инженерна мисъл и в същото време искате да сте шеф на себе си (и на други), то програмата по иновации и бизнес ще ви даде възможността да осъществите плановете си!

Тук не само ще развивате и прилагате редица инженерни умения, но всекидневно ще разработвате свои и чужди идеи (много често първоначално доста налудничави). Ще проектирате прототипи, ще оптимизирате производствени процеси, за да достигнете до желания краен резултат. Също така очаквайте технически знания и умения в механичното проектиране, програмиране и електроника, за да можете да разработвате технически решения, които ще са нужни в близко и далечно бъдеще. Ще работите със симулация, виртуална реалност и други технологии, които могат да бъдат включени в оптимизацията на интелигентна фабрика на бъдещето или космическа совалка. От вас ще се очаква да комбинирате търговски и мениджърски познания с техническо разбиране, така че да създавате нови продукти или нови бизнес модели.

През първата година ще получите представа за целия иновационен процес от първоначалната идея до нейната комерсиализация. Ще се научите да разработвате нови технически продукти, които с течение на времето могат да бъдат отправна точка за вашия нов бизнес.

Ще придобиете основни умения: 

  • Управление на креативността и иновациите;
  • Механика, електроника и програмиране;
  • Бизнес администрация; 
  • Техники за разработване на продукти, управление на проекти и други практически методи.

Обучението се редува между лекции, групово обучение, практически уроци и работа по проекти. Ще се научите да работите с различни академични области чрез работа в екип.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level A.
Физика – level B.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

След бакалавърската програма можете да продължите обучението си и да вземете магистърска степен. Дори и без да продължите образованието си с магистратура, ще имате възможност да работите в областта на развитието, иновациите и бизнеса. Например като консултант по иновации, инженер по разработка, разработчик на продукти или предприемач.

Гарантирана първа работа

Едно от най-големите предимства на инженерните бакалавърски програми в SDU Sønderborg, е гаранцията за работа, която университетът ви дава! Трябва да споменем и факта, че стартовата заплата на инженерите в Дания без опит/стаж, започва от 5500 евро на месец!

Engineering business innovation sdu 2

Структура на програмата  

Програмата набляга на инженерни умения, креативност и бизнес ноу-хау. Програмата се състои от задължителни модули и избираеми дисциплини. Ще генерирате бизнес идеи заедно с планиране, управление и накрая прилагане на собствена бизнес концепция.

По време на семестриалните проекти ще работите по следните теми:
1. Инженерство и иновации
2. Прототипи и бизнес развитие
3. Развитие на продукти
4. Дигитално производство
5. Експерти в екипи
6. Бакалавърски проект

Ще получите както теоретичен, така и практически опит, докато развувате бизнес идеята до нейния истински потенциал и реализация.

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This