fbpx

Електронно Инженерство в Дания

Electronics Engineering (BEng и BSc)

Electronics engineering SDU

Какво представлява специалността?

С бакалавърската степен по електроника ще създавате електронните продукти на бъдещето. Очакват ви разработване на аналогова и цифрова електроника, както и на интелигентни системи и продукти, които ще подготвяте както за индустриална, така и за потребителска употреба.

Всякакви роботи, зелени енергийни системи – вятърни турбини и слънчеви клетки, както и всякаква електроника за медицинско оборудване, например. Освен това ще  разработвате софтуер, който е от съществено значение за датските и международни компании, с които постоянно ще работите съвместно.

Разработването на нови процеси и продукти изисква широк подход, техническите аспекти не могат да стоят самостоятелно. Следователно, ще се научите да включвате всички важни аспекти и да мислите последователно, когато разработвате нови продукти.

Студентите от 2та типа програми (BEng и BSc) са част от един випуск и карат лекциите и упражненията си заедно до 4-ти семестър. За петия си семестър, всеки избира дали да направи обмен в друг университет (в Дания или в друга страна) или да работи в „Експертен екип“ в кампуса в Сьондерборг с други студенти.

Шестият семестър е ключовият момент, когато всеки поема по своя път. Студентите от BEng имат задължителен стаж, докато тези от BSc имат избираеми предмети и пишат дипломната си работа. Студентите BEng пишат бакалавърската си работа в 7-ми семестър и нямат избираеми предмети, докато правят това. (BSc няма 7-ми семестър)

Трябва да знаете, че BSc студентите завършват бакалавърска степен, НО НЕпридобиват званието инженер. Голяма част от тях продължават с магистратура, за да се седобият с него. Студентът BEng обаче придобива титлата след завършването си на бакалавъра!

Исторически погледнато, бакалавърската степен (BSc) преминава направо от бакалавър към магистър и след това на пазара на труда, докато BEng не прави магистър, а директно започва работа. Ако в процес на образованието си смените вижданията си, то е напълно възможно да смените програмата си през първата година от обучението.

Какви са условията за прием и какви документи трябва да подадете?

За да бъдат разгледани документите ви, трябва да имате:
Английски език – level B.
Математика – level A.
Физика – level B.

1. Мотивационно писмо.
2. Диплома за завършено средно образование или академична справка (за последните 3 години с оценки и брой часове).
3. Верификационна форма.
4. Копие от лична карта или паспорт.
5. Сертификат по английски език.

Какво може да продължите да учите или да работите?

Като инженер по електроника пред вас се отваря широк спектър от възможности за кариера както в Дания, така и в чужбина. Можете например да работите с медицинско оборудване, компютри и мрежи за данни, системи за управление и мониторинг, енергоспестяващи продукти, мобилни комуникации, електрически устройства и машини, роботи, разработка на софтуер, регулиране и автоматизация на производствени процеси и индустриална електроника.

Гарантирана първа работа

Едно от най-големите предимства на инженерните бакалавърски програми в SDU Sønderborg, е гаранцията за работа, която университетът ви дава! Трябва да споменем и фактът, че стартовата заплата на инженерите в Дания започва от 5500 евро на месец!

Electronics engineering robotics SDU

Структура на програмата  

Бакалавърската програма по електроника е съвкупност от теоретични курсове и работа по проекти. Всеки семестър ще бъдете ангажирани с голяма тема, която е в основата на теорията и работата по проекта.

През първия семестър се запознавате с електрониката и какво е необходимо, за да можете да разработвате електронни продукти. Вторият семестър е посветен на индустриалната електроника – предстои ви обработка на сигнали и електронни филтри. През третия семестър ще надградите знанията си по електроника и ще работите с по-модерни електронни системи като честотни преобразуватели и електродвигатели, както и с разработването на системи за управление. В четвъртия семестър ще работите предимно с цифрова електроника и усъвършенстван хардуер и софтуер.

Петият семестър е за интердисциплинарно сътрудничество, управление на проекти и силова електроника. Можете също да изберете да учите този семестър в чужбина. През 6-ия семестър трябва да завършите шестмесечен инженерен стаж в датска или чужда компания. Това е един от основните моменти, в които ще можете да блеснете сериозно, ако вече, разбира се, не сте го направили!

Образованието завършва със седми семестър, където ще сте доста заети с писането на дипломна работа. Обикновено работите по нея още по време на стажа си или избирате друга тема/компания, за която да разрешите даден проблем, който е интересен за вас. 

Блог

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в Дания

Фитнес центрове в ДанияЩе откриете всичко, от което се нуждаете!Кои са най-посещаваните фитнес центрове в Дания? Най-посещаваните фитнес центрове в Дания са Fitness World и FitnessDK. Тези две вериги са най-разпространените в Дания. Вярваме, че могат да бъдат намерени...

Корупция в Дания

Корупция в Дания

Къде се нарежда Дания според нивото на корупция в държавата?Лидер или Да! Дания се счита за една от държавите с най-малко корупция в световен мащаб. Подкупи и други корупционни практики не се срещат често тук. Датският криминален код изрично забранява всякакви видове...

Студентски Стол в Дания

Студентски Стол в Дания

Студнтски стол в ДанияКолко ще ни струва да се храним в студентски стол в Дания? Храната, която се предлага в датските университети е по-евтина в сравнение с повечето места, от които може да си купите приготвена храна. В столовата, по обедно време, се продават готвена...

Share This